У мажоритарних округах на Чернігівщині зареєструвалися 32 кандидати у нардепи: хто вони

14:07, 24 чер. 2019
 
У мажоритарних округах на Чернігівщині зареєструвалися 32 кандидати у нардепи: хто вони

32 кандидати у народні депутати зареєструвала ЦВК у мажоритарних округах на Чернігівщині.

Раніше ми розповідали Вам про реєстрацію перших 13-ти кандидатів. Зокрема, про першого зареєстрованого кандидата у 209 окрузі, чотирьох кандидатів у 210 окрузі, про те, що за 207 округом балотується екс-заступник голови Чернігівської ОДА та кандидатів від «Слуги народу» на Чернігівщині.

Хто нові кандидати у нардепи – читайте далі.

 

205 округ (Деснянський і частина Новозаводського району Чернігова): Валерій Куліч став першим зареєстрованим кандидатом за цим округом.  

Раніше, у 2014 році він вже обирався нардепом за 205 округом. Йшов від Блоку Петра Порошенка.

31 березня 2015 року Президент Петро Порошенко призначив його головою Чернігівської ОДА. 31 липня 2018 року він покинув цю посаду.

 

206 округ: Микитась і 2 кандидати з партії «Слуга народу»

 

Діючий народний депутат Максим Микитась зареєстрований кандидатом у нардепи. Про те, що він знову балотуватиметься до ВР, Микитась сказав у четвер, 19 червня.  

Його повний тезка, якого діючий нардеп звинувачував у роздачі продуктових пакетів від його імені, знявся з виборів.

Одразу двоє кандидатів, які, як йдеться на сайті ЦВК, є членами партії «Слуга народу».

Це самовисуванці 29-річний Сергій Косян та 23-річний Сергій Третяк. І перший і другий – члени «Слуги народу». Косян – регіональний координатор ГО "ПП "СЛУГА НАРОДУ", Третяк – координатор цієї ж організації.

Обидва проживають у селі Михайлівка Рубежівка Києво-Святошинського району Київської області.

Додамо, що партія «Слуга народу» висунула за 206 округом чернігівського підприємця Антона Полякова.

Також ЦВК зареєструвала кандидатом самовисуванця Віталія Панченка.

Він голова ГО «Демократія майбутнього». Брав участь у протестах власників автівок на єврономерах.

 

209 округ

 

Переобратися до наступного скликання Верховної Ради спробує діючий нардеп за цим округом Олександр Кодола.

У 2014 році він йшов від «Народного фронту», зараз як самовисуванець.

Також кандидатами зареєструвались доцент кафедри загальної та практичної психології Ніжинського державного університету імені Гоголя Алла Ковтун, 31-річний чернігівець Олександр Вайло та 27-річний уродженець Шахтарська Донецької області Микола Івченко.

 

210 округ

За 210 округом кандидатом зареєструвався чинний нардеп Олег Дмитренко.

На вибори йде самовисуванцем. У Верховній Раді член фракції «БПП-Солідарність».

Також самовисуванцями зареєструвалися уродженець Лосинівки Ніжинського району, нині житель Києва Борис Приходько та електрозварювальник ПрАТ «Чернігівський автозавод» Юрій Сірик.   

 

207 округ

У 207 окрузі ЦВК зареєструвала як кандидатів у народні депутати Анатолія Євлахова та Ігоря Рибакова. Вони були суперниками на парламентських виборах 2014 року. Тоді переміг кандидат від «БПП» Анатолій Євлахов - він отримав на 469 голосів більше, ніж самовисуванець Ігор Рибаков.

Анатолію Євлахову 38 років, він живе у Києві, нині безпартійний -  цього разу на вибори йде як самовисуванець.

Ігор Рибаков теж самовисуванець. Йому 42 роки, зареєстрована адреса проживання – в селі Грем’яч Новгород-Сіверського району. Очолює благодійний фонд «Місія Милосердя».

Руслан Ригованов іде по 207 округу як самовисуванець. Він балотувався на пост Президента України на цьогорічних виборах. Набрав 0,02 %  - 5 230 голосів. За даними, які подав до ЦВК – безпартійний, виконує обов’язки начальника державного підприємства «Севастопольський морський рибний порт»,  живе у Києві. Руслану Ригованову 44 роки.

Ще один кандидат-самовисуванець – 47-річний Андрій Жадченко з Городні. Колишній учитель, нині – приватний підприємець. Був членом політичної партії «Всеукраїнське об’єднання «Свобода». Нині, за даними ЦВК – безпартійний.

Також у 207 окрузі  Центрвиборчком зареєстрував кандидата Романа Солодаренка із села Кудрівка Сосницького району. Йому 35 років. Футболіст – півзахисник клубу «Кудрівка» Ірпінь. Безпартійний, приватний підприємець.

208 округ

У 208 окрузі до Верховної ради висувається 48-річний Валерій Гайдукевич.

 Нині апеляційний суд розглядає справу Валерія Гайдукевича та  Менського міського голови Геннадія Примакова, який теж висувається у цьому окрузі від «Радикальної партії». 5 травня минулого року суд Менський районний суд визнав їх винними в одержанні хабара та засудив до 5 років позбавлення волі з компенсацією майна  - на це рішення вони подали апеляцію. У липні 2016 року Гайдукевича та Примакова затримали співробітники СБУ  під час отримання 1000 доларів хабара. Гроші, за версією слідства, їм дав один із підприємців  - за сприяння у наданні в оренду 1 гектара землі в Мені.  У 2017 році він пройшов до Менської міської ради від «Радикальної партії «Олега Ляшка. Нині йде на вибори як безпартійний. За даними ЦВК, працює завідувачем складу приватного сільгосппідприємства «Менський Аграрник».

Ще один кандидат у 208 окрузі – Валерій Давиденко.

По цьому округу він пройшов до Верховної Ради  у 2014 році  від партії Всеукраїнське аграрне об’єднання «Заступ». Потім приєднався до «БПП». Нині йде на вибори як безпартійний.  Зареєстрована адреса проживання – місто Носівка. Валерію Давиденку 46 років. За даними сайту електронних декларацій, є кінцевим бенефіціарним власником сільгосппідприємств  «Агродім», «Блок Агросвіт», «Кіпті», ТОВ «Регіон-2007» та  «AGROREGION S.A.R.L» й «Agroregion B.V.» з головними офісами в Нідерландах – всі підприємства зареєстровані на матір Валерія Давиденка.

 Олександр Гаврутенко, який самовисувається у 208 окрузі – безпартійний, живе в Бахмачі. Директор з розвитку ТОВ «Профіт Медіа Груп». Також раніше працював начальником управління інвестиційної та зовнішньоекономічної діяльності Чернігівської ОДА.