Понтонний міст через річку Віть поблизу Новгорода-Сіверського закрили для транспорту: його встановлюють у проектне положення

20:08, 30 лис. 2019
 
Понтонний міст через річку Віть поблизу Новгорода-Сіверського закрили для транспорту: його встановлюють у проектне положення

Понтонний міст через річку Віть, що під Новгородом-Сіверським, встановлюють сьогодні у проектне положення. Це один з двох мостів, які з’єднують села Задесення з райцентром. Міст ремонтують з квітня цього року. Весь цей час рух ним був обмежений для вантажного транспорту, легкові авто почали їздити ним місяць тому. Від сьогодні і на кілька днів міст закрили для транспорту повністю. Чому, коли його відкриють дізнавалась Тетяна Лось.

Припоромком будівельники ламають кригу, щоб перетягти міст в проектне положення.

Лід на річці не товстий, але міцний - товщиною 4-5см, каже житель Новгорода-Сіверського Григорій Захожий. Він щойно через міст повернувся з іншого берега.

Рух людей пішки, на велосипедах і на авто не припиняється. Є й ті, що просто приїхали сюди подивитися на міст.

«Приїхали, дивимося. Міст же будують новий тут. Ми були влітку, ще коли його лише починали будувати. Приїхали подивитися. Ось залишилося лише під’їзди зробити».

Що разу будівельникам доводиться зупинятися і пропускати людей.

Крига розбита - і о пів на п’ятнадцяту дня сам міст починають пересувати за допомогою трактора та лебідки.

Сім’я з дитиною повертаються в Новгород-Сіверський з Бириного. На запитання, чи не боялися бігти через міст, що рухається, відповідають:

«Чого лякатися? Мостом же йшли. – А чого пішли? – Ну а як не піти, ми б не перебрались додому».

Кажуть, про те, що міст будуть переміщати, не знали.

Роботи по встановленню моста у проектне положення триватимуть кілька днів, каже начальник відділу експлуатації автомобільних доріг області Олександр Мисник. Протягом цього часу - поки міст не встановлять на місце і не облаштують припоромки - рух тут обмежений.

«Рух через річку Віть буде тимчасово обмежений у зв’язку з тим, що наступного тижня очікуються морози, річка Віть зовсім замерзне, і можливість закінчити роботи по монтажу мосту на проектне місце, де він повинен знаходитися, буде відсутня. В зв’язку з чим є ризик залишитися з такою ситуацією до весни».

«В найкоротші терміни підрядною організацією будуть завершені роботи по його монтажу. Таким чином, підрядник максимально швидко обіцяє відновити рух транспорту через річку Віть. Разом з тим, пішохідний перехід припинятися не буде».

Будівельники поза камерою просять жителів Биринської сільради та Новгорода-Сіверського ці кілька днів переходити через міст лише за крайньої потреби, бо це не лише заважає роботам, а й є ще небезпечним.