У Чернігові провели турнір з футзалу: майже всі учасники – колишні наркозалежні

19:43, 30 лис. 2019
 
У Чернігові провели турнір з футзалу: майже всі учасники – колишні наркозалежні

Турнір з футзалу, присвячений Всесвітньому дню боротьби зі СНІДом проведи сьогодні у Чернігові. Зі слів організатора, представника всеукраїнського руху «України без наркотиків» у Чернігові Олександра Козловського, грали чотири команди з Чернігова, Києва та Житомира. Майже всі спортсмени – колишні наркозалежні. Як це було, дивіться далі.  

Спортзал Чернігівського Фоку. Тут проходить четвертий щорічний турнір з футзалу, присвячений Всесвітньому дню боротьби зі СНІДом.

«Якщо ви звернете увагу на поле, то 95% гравців – це колишні залежні.

Ми приїхали, щоб заявити, що, по-перше, – наркоманія – це не вирок, а, по-друге, щоб люди, які стикнулися з проблемою ВІЧ або СНІДом, знали, що вони можуть отримати підтримку, допомогу», - розповідає керівник всеукраїнського руху «Україна без наркотиків» Роман Мойсеєнко.

Роман Мойсеєнко – керівник всеукраїнського руху «Україна без наркотиків». На турнір Києва приїхав в якості тренера столичної команди. Каже, 10 років назад, також був залежним.  

«Я 12 років вживав ін’єкційні наркотики і вже більше 10 років не вживаю. В мене є жінка, троє дітей, я – багатодітний батько. В мене є бізнес – я директор агентства нерухомості».

Організував турнір Олександр Козловський, член чернігівського представництва «України без наркотиків». Він також раніше зловживав алкоголем та наркотиками.

«Я змінював міста, щоб змінюватися самому. Але в мене не виходило. Ми раніше жили в Харкові, там народилася моя старша донька, зараз їх у мене двоє. Я тоді був ще залежним, коли переїхав в Чернігів. Пройшов реабілітацію, змінив своє життя, я прийняв рішення, що можна жити по-іншому. І зараз намагаюся пропагувати такий спосіб життя».

Участь у турнірі беруть чотири команди: по одній з Чернігова та Житомира та дві з Києва. Грають 5 на 5. У кожної команди по дві гри, переможець отримує кубок. Першою грали команди з Києва та Житомира. Перемогли кияни.

Михайло Шабунін, капітан команди з Києва: «Гра була цікавою, було важко. Суперник – достойний. Рахунок не пам’ятаю, 8:3 на нашу користь, здається. Але витратили багато сил, на другу гру треба буде зібратися з силами».

«Завдяки таким турнірам, правильному дозвілля – вийти на природу, рибалку поїхати здоровим колективом, де курять, з людьми, в котрих є цілі, вони до чогось прагнуть, мають сім’ї та приділяють час дітям. Відповідно, я, коли в такому середовищі спілкуюся, я прагну таким бути. Правильно? І тоді в нашій країні наркотики просто не будуть актуальним. Тому такі заходи обов’язково потрібні».