Чернігівський окружний адміністративний суд повернувся в будівлю на вулиці Київській

19:04, 29 лис. 2019
 
Чернігівський окружний адміністративний суд повернувся в будівлю на вулиці Київській

Окружний адміністративний суд повернувся в будівлю на вулиці Київській у Чернігові. З січня минулого року тут тривала реконструкція через те, що будівля була в аварійному стані. Як сказав головний суддя Юрій Скалозуб, на роботи витратили близько 60 мільйонів гривень. Тут добудували третій поверх, оновили фасад та провели внутрішні роботи. 

Окружний адміністративний суд відкрили після реконструкції. Тут судді не працювали з січня минулого року. Тоді суд тимчасово перевели до управління Нацбанку. Ця ж будівля була в аварійному стані.

«Ось у нас в такому стані стіни зараз і це другий поверх суду нашого, з якого ми з’їхали».

Так торік в січні тодішній суддя-спікер Дмитро Лобан показував, в якому стані перебувала будівля. В суді протікала стеля, в приміщеннях була пліснява. Реконструкція тривала понад півтора роки і коштувала близько 60 мільйонів гривень, каже головний суддя Юрій Скалозуб.

«В цю реконструкцію увійшов не тільки ремонт: розбудова будівлі, збільшення квадратури площі від майже півтори тисячі до майже 3-х тисяч квадратних метрів. Винесені фасади, добудований третій поверх, фактично збільшена площа приміщення».

На першому поверсі знаходяться зали судових засідань, їх тут 10.

«Це один із найменших залів, біля кожного залу знаходиться нарадча кімната. З якою суддя при винесенні рішення видаляється до нарадчої кімнати. Приміщення також облаштоване варіосистемами, тобто кондиціонування, витяжки все відповідно до норм пожежної безпеки».

На другому і третьому поверхах знаходяться кабінети працівників та суддів.

«У нас на сьогоднішній день 13 суддів знаходяться. На роботі три вакантних посади є резервні кабінети, які очікують на своїх суддів».

У кожного судді є окремий кабінет з приймальнею для секретаря та помічника судді.

«Робочий кабінет заступника голови суду, точно такий кабінет у кожного судді? – Точно такі вони більш-менш всі однакові».

Юрій Скалозуб, голова окружного адміністративного суду: «Приміщення повністю облаштоване. На сьогоднішній день в повному об’ємі розглядаються справи. Суді працюють зараз в складі 13-ти суддів, приблизна кількість апарату суддів біля 70 чоловік, тобто громадяни мають право і можуть приходити сюди і всі питання з порушенням прав будуть вирішені».