Мости через річки Віть та Десну, які з’єднують Задесення з Новгородом-Сіверським, ремонтуватимуть паралельно

18:27, 23 жов. 2019
 
Мости через річки Віть та Десну, які з’єднують Задесення з Новгородом-Сіверським, ремонтуватимуть паралельно

Міст через Десну почнуть ремонтувати паралельно з ремонтом моста через Віть. Мости йдуть один за одним і з’єднують села Задесення з Новгородом-Сіверським. Капітальний ремонт обох мостів мають завершити до кінця цього року, сказав начальник відділу техконтролю автомобільних доріг облдержадміністрації Валерій Ключник. З його слів, ремонт мосту через Віть не змогли закінчити вчасно, бо й міст через Десну, яким мала доїжджати ремонтна техніка, аварійний. 

Юрій Висоцький показує, в якому стані знаходиться міст через річку Десна.

«Он провалилося, настил знизу пропав. Там полатали, там полатали. Ремонтуємо, як можемо».

Цей міст планують відремонтувати до кінця року, каже начальник відділу техконтролю автомобільних доріг облдержадміністрації Валерій Ключник.

«Побудувати, звести міст паралельно існуючому, виконати всі підготовчі роботи, а в мінімально можливі терміни ми разом з виконавцем робіт хочемо це зробити, щоб людям було мінімум перешкод для руху.

Міст через Десну знаходиться, дійсно, в критичному стані. Нам треба завершити роботи по Віті».

Ремонт мосту через річку Віть триває з квітня. Увесь цей час жителі Бириного та сусідніх сіл змушені добиратися до Новгорода-Сіверського в об’їзд через сусідню Сумськоку область. Це додаткові 50 кілометрів. Житель Орлівки Федір Борун новину про ремонт мосту через Десну сприймає так.

«Зима йде, не треба починати. Покійників носять на руках. З лікарні туди покійника на руках несуть. Що це таке?

Щоб не закривали міст на зиму. Казали, що у вересні зроблять той міст. Зробили? Так і тут. Розведуть і люди на човнах будуть їздити».   

Марія Михеєнко, жителька Новгорода-Сіверського: «Дуже болюче цю справу перенести. Та якщо такий ремонт, як там, з квітня-місяця - і жовтень закінчується – і там ще кінця не видно.

Рибалити кожен день їжджу. Якщо цей міст закриють – дихання перекриють».

«Я хочу трошки заспокоїти мешканців, що він по часу виконання робіт буде значно менший. Тому що у нас через Віть багато часу зайняли зварювальні роботи по відновленню понтонів. Через Десну трошки інша ситуація: тут уже буде виконавцем робіт підвезені понтони, які вже в належному технічному стані» - каже начальник відділу техконтролю автомобільних доріг ОДА Валерій Ключник.

На ремонт обох мостів – через Віть та Десну з державного бюджету виділено 14млн. 700тис. грн. Їх ремонт, за словами Валерія Ключника, мають завершити до кінця цього року.

 

Читайте також: Жителі сіл Новгород-Сіверщини почали самостійно з’єднувати понтонний міст через річку Віть з берегом: все через те, що його досі не відремонтували підрядники