Справу загиблого Дениса Чаленка з Прилук перекваліфікували на «умисне вбивство»

14:34, 29 лис. 2019
 
Справу загиблого Дениса Чаленка з Прилук перекваліфікували на «умисне вбивство»

Результати київської судово-медичної експертизи у справі загиблого у Прилуках 14-річного Дениса Чаленка поліцейські отримають ввечері 3 грудня. Про це UA: Чернігів повідомив виконуючий обов’язки начальника Прилуцького відділу поліції Сергій Сторожук. З його слів, справу перекваліфікували на «умисне вбивство», стаття передбачає покарання від 7 до 15 років позбавлення волі. Нагадаємо, спочатку поліція відкрила кримінальне проводження за ознаками статті «порушення правил дорожнього руху, що спричинило смерть людини».

Сергій Сторожук, в.о. начальник прилуцького відділу поліції: «Процесуальне керівництво здійснюється Генеральною прокуратурою, тому ними було прийнято рішення, у зв’язку з суспільним резонансом, я так розумію, про перекваліфікацію даного діяння.

Судово-медичні експерти київського бюро судово-медичної експертизи обіцяють, що результати будуть готові 3 числа в другій половині дня. Тому об’єктивно, ми забираємо результати експертизи, доводяться результати цієї експертизи батькам, вони є потерпілими і можуть ознайомитись із матеріалами кримінального провадження».

Нагадаємо, тіло чотирнадцятирічного Дениса Чаленка знайшли 29 жовтня увечері на залізничній колії у Прилуках. Перша версія поліції була  – хлопця збив потяг. Родина Дениса із цією версією не погоджується. Батько хлопця Віктор Чаленко стверджував: його сина спочатку вбили, а тіло кинули на колії. 7 листопада головний слідчий країни Максим Цуцкірідзе повідомив, що у поліції змінили приорітетну версію загибелі підлітка. Нині розглядають  версію про те, що його вбили і залишили на залізничній колії.  8 листопада у Прилуках провели слідчий експеримент на залізничному вокзалі.  Розслідування справи загибелі 14-річного Дениса Чаленка нині на особистому контролі голови національної поліції України Ігоря Клименка.

 

Читайте також: Батьки загиблого в Прилуках 14-річного Дениса Чаленка хочуть повторної експертизи. Вони не вірять, що їх сина збив потяг