200 тисяч - депутату: у Чернігові вдвічі збільшили депутатський фонд

18:36, 28 лис. 2019
 
200 тисяч - депутату: у Чернігові вдвічі збільшили депутатський фонд

Вдвічі – з 4 мільйонів 200 тисяч гривень до 8 мільйонів 400 тисяч гривень збільшили депутатський фонд обранці на сесії Чернігівської міськради. Такий проект рішення підтримали 32 депутати. Пропозицію про збільшення суми вніс міський голова Владислав Атрошенко. Кожен депутат у 2020 році, в рік місцевих виборів, матиме змогу витратити 200 тисяч гривень на виконання доручень виборців. Половину з цієї суми може піти на надання матеріальної допомоги людям. Загалом ці гроші депутати можуть витрачати на виконання доручень виборців – соціальний захист, матеріальну допомогу малозабезпеченим людям, покращення матеріально-технічної бази бюджетних та комунальних закладів міста.

«Депутатський фонд – це можливість робити маленькі речі для інфраструктури нашого міста, не залучаючи проекти рішень міськради. Це якійсь маленькі речі, на які депутати не звернули увагу протягом року. І я вважаю, що якраз депутати мають реагувати на такі маленькі незручності, нагальні питання вирішувати», - каже депутат Чернігівської міськради фракції «Об’єднання Самопоміч» Олександр Тимошенко.

Андрій Дериземля, депутат Чернігівської міськради, фракція «Блок Петра Порошенка «Солідарність»: «Моє особисте ставлення – він не буде такий, щоб вирішити всі проблеми на окрузі. Але, все ж таки, дасть змогу вирішити проблеми мешканців. Наприклад, відновлення дитячого майданчика. Деякі депутати допомагають школам, дитячим садкам».

В 2017 та 2018 роках такого фонду не було, виділення грошей не підтримували самі ж депутати. До того, в 2016, - виділяли по 200 тисяч гривень на кожного обранця. Цього року ця сума становила 100 тисяч гривень.

 

Читайте також: 200 тисяч - депутату: на сесії Чернігівської міськради проголосували за збільшення депутатського фонду вдвічі