55 мільйонів гривень та 2 роки реконструкції: як виглядає оновлений стадіон «Юність» у Чернігові

14:41, 27 лис. 2019
 
55 мільйонів гривень та 2 роки реконструкції: як виглядає оновлений стадіон «Юність» у Чернігові

Стадіон «Юність» у Чернігові здали в експлуатацію після 2-х років реконструкції. Про це UA: Чернігів сказав директор дитячо-юнацької спортивної школи «Юність» Геннадій Прокопович. На стадіоні зробили трибуни на 3 тисячі місць, футбольне поле вклали штучним покриттям, а легкоатлетичні доріжки - гумовим. Відремонтували підтрибунне приміщення, де розміщені медичний пункт, роздягальні та кімнати арбітрів. На роботи пішло 55 мільйонів гривень. Як тепер виглядає стадіон «Юність», бачила Дар’я Янушкевич.

10-та ранку. Стадіон «Юність» у Чернігові. Сьогодні тут тренується футбольна команда дитячо-юнацької спортивної школи «Юність».

«Я займаюся тут вже 4 роки, але коли я тільки прийшов тут було поле з натуральною травою і було не дуже добре грати, бо було багато ямок», - згадує Микита Горло.

«Зараз дуже зручно бігати. Коли робиш підкат, не боляче», - додає Даніїл Горбик.

Займаються футболісти під керівництвом тренера з 40-річним досвідом Валерієм Вороною.

«Поле було трав’яне, його потрібно було поливати і косити, а ще наносити розмітку. Зараз він європейський. Не віриться, що в нас він такий з’явився», - каже тренер команди.

Поруч на міні футбольному полі розміром 15 на 25 метрів тренується команда дівчат.

«Раніше тренування проходили у залі, або в якій-небудь школі. Зараз набагато краще. І не так боляче падати, як в залі», - каже футболістка Олександра Пичевська.

Коштувала реконструкція стадіону «Юність» 55 мільйонів гривень.

Андрій Тишина, начальник управління капітального будівництва облдержадміністрації: «При демонтажі споруд були виявлені тріщини у спорудах. І було вирішено, що вони не підлягають подальшій експлуатації. Прийшлось переглянути проектні рішення і долучити більше коштів і проект здорожчав з 38 мільйонів 55 мільйонів».

За ці гроші облаштували трибуни на 3 тисячі місць, поле вклали штучним покриття, бігові доріжки - гумовим. Відремонтували підтрибунне приміщення.

«Тут зараз працює вентиляція. Після тренування ми її вимикаємо. Тут є бойлер, який нагріває воду до 300 літрів об’ємом. Облаштовані душові кімнати», - розповідає директор дитячо-юнацької спортивної школи «Юність» Геннадій Прокопович.

Таких роздягалень тут 5. Ще є медичний кабінет і кімнати арбітрів.

«Ми маємо легкоатлетичні доріжки діаметром 400 метрів. Їх 8. Поле розміром 105 на 68 метрів. І міні-поле 15 на 25 для маленьких дітей, які в нас тренуються».

Зараз у спортивній школі розробляють графік згідно з яким чернігівці зможуть приходити і займатися на легкоатлетичних доріжках. Взимку це орієнтовно буде з 7 до 9 ранку, а влітку з 6 до 8 ранку.