23 штрафи за 4 дні: у Чернігові з’явився TruCam, який вираховує швидкість руху автомобілів

15:51, 26 лис. 2019
 
23 штрафи за 4 дні: у Чернігові з’явився TruCam, який вираховує швидкість руху автомобілів

23 штрафи за перевищення швидкості виписали водіям у Чернігові за останні 4 дні. Зафіксували порушників за даними радарів пристрою TruCam на проспекті Миру у Чернігові. Працював екіпаж патрульної поліції на ділянці дороги від перехрестя вулиці Литовської у напрямку Гомельської траси. Про це Суспільному розповів прес-офіцер патрульної поліції області Віталій Копистко. Це перший TruCam, який вираховує швидкість руху автомобілів у Чернігові. Скільки порушників поліцейські зупинили сьогодні, розкаже Дар’я Янушкевич.

Проспект Миру у Чернігові. На цій ділянці дороги встановлені знаки, що попереджають про відеофіксацію на дорозі. Тут поліцейські зупиняють водіїв, які перевищують швидкість. Вираховують їх за допомогою пристрою TruCam.

«Працює він за допомогою посилання лазерного луча, який повертається до TruCam-у і показує швидкість транспортного засобу», - пояснює сержант патрульної поліції Роман Радченко.

Віталій Копистко, прес-офіцер патрульної поліції області: «На ділянці від вулиці Кірова у напрямку Гомельської траси. Деякі водії вїжджаючи у місто не завжди знижують швидкість намагаючись швидше проскочити у місто. Так само і на виїзді. Ділянка практично не має пішохідних переходів, це пряма дорога і водії починають набирати швидкість забуваючи, що вони досі перебувають у межах населеного пункту».

О 10:30 поліцейські зупиняють автомобіль BMW. Він їхав зі швидкістю 81 кілометр за годину. Йому виписали адмінпротокол за перевищення швидкості на суму 255 гривень. Чоловік розповісти, чому перевищував швидкість, відмовився. За дві години роботи поліцейські зупинили два автомобілі.

«Перший був 71 км за годину, а інший 81 кілометр на годину.

Відносно водіїв були складені постанови за частиною першою статті 122 КУ про адміністративні право рушення. Штраф складає 255 гривень».

Якщо пристрій фіксує перевищення допустимої швидкості на 20 кілометрів за годину – водієві загрожує 255 гривень штрафу. Якщо ж швидкість перевищать на більш ніж 50 кілометрів за годину – штраф становитиме 510 гривень.

Нагадаємо, два пристрої TruCam фіксують правопорушників на трасі Київ-Чернігів-Нові Яриловичі.