Верховна Рада залишила частину акцизного податку місцевим бюджетам

13:37, 14 лис. 2019
 
Верховна Рада залишила частину акцизного податку місцевим бюджетам

Сьогодні Верховна Рада підтримала поправку до Бюджетного кодексу, яка передбачає, що у 2020 році частина акцизного збору з пального залишатиметься у місцевих бюджетах ще один рік.

Поправку, яку не рекомендував ухвалювати профільний комітет, підтримали 275 нардепів. Народний депутат від "Слуги народу" Зіновій Андрійович сказав, що в проекті надходження від акцизного податку з палива – це 7 мільярдів 700 мільйонів гривень, планували передавати у Дорожній фонд.

 "В 2019 році, завершиться етап децентралізації, акцизний збір, для місцевих бюджетів,  сягає від 10 до 60 відсотків, коли уряд і міністерство фінансів, декларує про фінансову децентралізацію, в наступному році, цей податок буде у дорожньому державному фонді, де керівництво області в ручному режимі, буде розприділяти і не допустимо його забирати. Пропонується на 2020 рік залишити за місцевими громадами, це дасть можливість їм стати на ноги, а з першого січня 21-го року, ми будемо наповнювати його в державний дорожній фонд", - сказав Андрійович. 

Нагадаємо, як ми раніше повідомляли, від акцизного податку з пального громади до громад Чернігівщини цього року надійшло близько 180 мільйонів гривень.

Про це UA:Чернігів повідомив консультант з бюджетних питань Чернігівського відділення Асоціації міст України Микола Силенко Микола Силенко. Для прикладу надходження від акцизного податку, у Вертіївській громаді, на території якої 4 автозаправки, становить понад 3 з половиною мільйона гривень. Це – 14 відсотків бюджету громади.