У Чернігові депутати зберуться на позачергову сесію, щоб ухвалити звернення до Зеленського і Кабміну

15:58, 11 лис. 2019
 
У Чернігові депутати зберуться на позачергову сесію, щоб ухвалити звернення до Зеленського і Кабміну

Завтра, 12 листопада, об 11-ій відбудеться позачергова сесія Чернігівської міської ради.

Про це UA: Чернігів сказав заступник міського голови Олександр Ломако. В порядку денному – одне питання: «Звернення до президента та прем’єр-міністра щодо недопущення погіршення фінансового забезпечення потреб територіальної громади міста». У документі йдеться, що законопроект «Про Державний бюджет України на 2020 рік», який Верховна Рада має ухвалити у четвер, 14 листопада,  зменшує доходи місцевого бюджету. Через це, в бюджеті не вистачить грошей на всі видатки, сказав 7 листопада міський голова Владислав Атрошенко.

«В мене немає очікуваних цифр Державного бюджету. На сьогодні за попередньою інформацію, за тими проектами бюджету, які подані на розгляд у Верховну Раду, в нас заберуть акциз – це біля ста мільйонів. І ми очікуємо суттєве збільшення від’ємного сальдо держсубвенції на виплату заробітної плати вчителям. Ми очікуємо зростання цього від’ємного сальдо від 100 до 150 мільйонів», - сказав Атрошенко.

У проекті звернення Чернігівська міська рада просить врахувати у держбюджеті наступне, далі цитуємо:

 «… зарахувати частину акцизного податку на пальне до місцевих бюджетів, врахувати в освітній субвенції підвищення заробітної плати вчителям, вихователям дитячих садочків та працівникам позашкільної освіти і спортивних шкіл, спрямувати 20% дорожньої субвенції до бюджетів обласного значення, забезпечити оплату гарантованих державою пільг на проїзд та передбачити додаткову дотацію на утримання закладів освіти та охорони здоров’я».