Частково визнала свою провину обвинувачена у подвійному вбивстві, яке сталося торік у Чернігові: яке покарання просять для неї прокурор і потерпілі

18:25, 18 жов. 2019
 
Частково визнала свою провину обвинувачена у подвійному вбивстві, яке сталося торік у Чернігові: яке покарання просять для неї прокурор і потерпілі

23-річна дівчина, яку обвинувачують у подвійному вбивстві, що сталося торік у Чернігові на вулиці Мезенцева, частково визнала свою провину. За словами обвинуваченої, на її тітку напав дядько, вона ж – била ножем дядька, щоб захиститися. На сьогоднішньому засіданні суд допитав судово-медичних експертів та обвинувачену, після чого перейшли до дебатів. Яку міру покарання для обвинуваченої просили прокурор і потерпілі - розкаже Олександра Денисенко.

Сьогодні Деснянський районний суд Чернігова завершив розгляд справи про подвійне вбивство. Спочатку допитали судово-медичних експертів, які проводили розтин тіл. Після чого перейшли до допиту обвинуваченої. За словами 23-річної дівчини, останнім часом її стосунки із тіткою складалися краще, ніж із дядьком.

«Вона мені допомагала у навчанні, роботі. Вона давала мені книги, щоб я читала, показувала фільми. Кажучи про дядька, тут набагато складніше. Тому що наші стосунки з ним розділилися на два періоди. Перший – це, коли я була емоційно близька з ним. Але це тривало рівно до того моменту, коли я усвідомлено почала ставитися до життя. Чому так сталося? Бо я засуджувала його спосіб життя, а саме систематичне вживання алкоголю».

Дівчина пригадує події тієї ночі. Каже, дядько приїхав додому нетверезий. Вона також увечері вживала алкоголь. Конфлікт виник, бо він побачив пірсинг у її грудях, коли вона перевдягалася. Після чого сказав принести їй рукавички на кухню та взяв до рук ножа. За словами дівчини, на шум вийшла тітка і вони почали з’ясовувати стосунки із дядьком, зачинившись у кімнаті. Згодом почула звідти крик і зайшла туди.

«Він стояв над тіткою із ножем, вона лежала на ліжку. Спробувала його за плече відтягнути, а правою рукою я влізла просто у це місиво, де ніж. Він повертається – і я відчула пекучий біль у лівій руці. Він насувається, нахиляється до мене – і я розумію, що треба тікати».

Обвинувачена каже: тітку вона не вбивала. Схопилася за ножа, щоб захиститися від дядька.

Дівчина каже: у них із дядьком зав’язалася боротьба.

«Я лежала, він був зверху, лівою рукою душив, а правою видавлював мені око».

Вбивство на вулиці Мезенцева сталося в ніч на 27 квітня минулого року. Тоді в одній із багатоповерхівок знайшли тіла подружжя. Обидва померли від крововтрати. Племінницю загиблого, яка жила із ним та його дружиною, із порізами на руках забрали до лікарні. Саме її звинувачують у подвійному вбивстві. Сьогодні після допиту обвинуваченої суд переходить до дебатів. Кожному з учасників процесу дають слово. Прокурор Віталій Бережняк виступає першим.

«Призначити покарання у межах санкції даної статті у вигляді позбавлення волі строком на 12 років. Стягнути з обвинуваченої процесуальні витрати на проведення експертних досліджень на загальну суму, яка складає 105 тисяч 593 гривні 64 копійки».

Потерпілі та їхній адвокат наполягають на довічному позбавлені волі.

«Всі її зусилля в процесі слідства зробити із себе жертву – це повна брехня, фантазія і спроба уникнути відповідальності. Жодного каяття, жодних спроб вибачення, жодних спроб сказати правду».

Оголосити вирок обвинуваченій мають у понеділок, 21 жовтня.