Кандидатуру Андрія Прокопенка на посаду голови Чернігівської ОДА подали на погодження до Кабміну: що про нього відомо

18:46, 16 жов. 2019
 
Кандидатуру Андрія Прокопенка на посаду голови Чернігівської ОДА подали на погодження до Кабміну: що про нього відомо

Кандидатуру Андрія Прокопенка на посаду голови облдержадміністрації подав Офіс Президента на погодження до Кабміну. Це питання на сьогоднішньому засіданні Уряду не розглядалось. Про це сказав Прем’єр-міністр Олексій Гончарук.

«Сьогодні ми отримали відповідне подання від Офісу Президента, але воно не було винесене не уряд чисто тому, що ми не встигли підготувати. Будь-яке рішення потребує часу для підготовки».

Сам Андрій Прокопенко у коментарі Суспільному сказав: про те, що його кандидатуру подаватимуть на посаду голови облдержадміністрації дізнався сьогодні вранці. Чому його кандидатуру розглядатимуть на наступному засіданні Уряду пояснив так.

«Сказали, що Кабмін хоче бачити кандидатів. Можливо, будуть якісь питання».

Про Андрія Прокопенка відомо, що він закінчив філософський факультет Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Кандидат філософських наук. У 2012-2013 роках Андрій Прокопенко працював радником Віце-президента, а згодом очолював один з департаментів російської нафтової компанії ТНК-Бі-Пі. У 2011-му та 2013-му роках був керівником виборчих штабів на місцевих виборах у російських містах Воронежі та Тольятті.

«Це все було до війни. Після 14-го року я в Росії вже не працював».

З 2015 року Андрій Прокопенко очолює компанію “Прокопенко та партнери”, яка спеціалізується на управлінні виборчими кампаніями, стратегічних та кризових комунікаціях. Того ж року його обрали депутатом Чернігівської облради від фракції «Наш край». За рік, у 2016-му, склав мандат. У березні 2018-го був обраний заступником голови Чернігівської обласної організації Аграрної партії. На цьогорічних парламентських виборах очолював Одеський обласний штаб "Слуги народу". Депутат облради Дмитро Блауш, який працював  разом із Андрієм Прокопенком, каже про нього так.

«Андрія я знаю з часу свого депутатства. Більше того, він був голова комісії транспорту, ЖКГ та інфраструктури, членом якої я є. Не зважаючи на те, що наша політична сила не підтримує політику пана Зеленського, але я дуже достойно ставлюся до кандидатури Андрія Прокопенка. Це дуже достойна людина, кваліфікована. Якщо опитати 64 депутати, то таких кваліфікованих як Прокопенко, то їх мабуть 10%. Це людина, яка знає Чернігівську область тому що його основна професія – політтехнолог. І з різними політичними силами, яким він надавав послуги, ще не будучи депутатом, не будучи політиком, він 100% знає всі проблеми області».

Ось що про Андрія Прокопенка каже політичний експерт Юрій Паперний.

«Він дуже фаховий, мене дуже привабило, що він доволі поміркований і вислухає всіх, і прихильник конструктивного компромісу.

Він людина не є випадкова. Будучи депутатом обласної ради, працюючи в партійних структурах Чернігівщини, певний контакт він має. Я вважаю, що, хоча він і київський кандидат, киянин, але він дуже обізнаний у місцевих проблемах і для нього це призначення, якщо воно відбудеться, не буде якимось негативним.

Він працював і з Березенком, і з Микитасем, можливо, ще з кимось.

Як фахівець по моніторингу і електоральному полю. Тобто, це не було якесь там ідеологічне, це було саме фахове як політичний технолог».

Декларації Андрія Прокопенка як кандидата на посаду голови облдержадміністрації поки немає. Він сказав, що збирається заповнити її сьогодні.

«Сказали, що це необхідно заповнити, але це не обов’язково треба робити до Кабміну. Протягом якогось часу».