У Коропі вперше за 30 років ремонтують глядацьку залу будинку культури

13:39, 4 жов. 2019
 
У Коропі вперше за 30 років ремонтують глядацьку залу будинку культури

Вперше за 30 років ремонтують глядацьку залу будинку культури в Коропі. На це піде майже півтора мільйони гривень з державного бюджету, каже начальник відділу культури і туризму Коропської селищної ради Людмила Самойловська. На ці гроші відремонтують стелю, стіни, замінять крісла.

Будівельники виносять рештки обшивки стін та стелі з глядацької зали.

«У нас оце все було оббите гіпсокартоном - його ж треба було все зірвати.

Стеля була така взагалі, можна сказати, в аварійному стані. Відпадала навіть штукатурка. Те саме було з глядацькими кріслами – вони почали просто від старості розпадатися. У нас уже і стіни почали вивалюватися» - розповідає Людмила Самойловська.

Окрім стін, тут відремонтують підлогу, замінять крісла на нові.

Наталія Кузьменко, директор Коропського будинку культури: «Ось ми чекаємо на нові крісла – нам привезуть для огляду. Вони, мабуть, будуть трошки ширші, то, можливо, що і менше вміститься в зал, бо зал же ми не розширимо.

Хотілося, щоб навпаки більше місць, бо у нас є такі заходи, що повний зал – і ми, навіть, по два заходи проводимо,по два сеанси, бо людей бажаючих більше, ніж вміщує зал».

Останній ремонт тут робили у 1989 році – 30 років тому, каже Людмила Самойловська. Цьогоріч на ремонт отримали субвенцію з державного бюджету – вперше за стільки років.

«Ну от ми зараз освоюємо кошти державної субвенції – це 1млн.472тис.грн. Звичайно, що це невеликі кошти на такий зал, але я думаю, що і за ці кошти ми зробимо все те, що можемо зробити».

Яна Кваснікова бере участь у концертах в будинку культури.

«Ви в будинок культури частенько ходите чи ні? – Так, ми там виступаємо. Ремонт треба там? – Так. Трошки стелю замінити і крісла нові».

Ірина, жителька Коропа, каже: в будинку культури буває рідко.

«Ну такий, потребує ремонту, так скажімо. – А часто тут щось проводиться? – Ну не часто, хотілося б частіше».

Ремонт глядацької зали, каже Людмила Самойловська, планують завершити до новорічних свят.