У Чернігові біля Катерининської церкви чоловік оббризкав з балончика, бив ногами та погрожував пістолетом двом людям: відео нападу виклав у соцмережі, поліція відкрила провадження

16:04, 30 вер. 2019
 
У Чернігові біля Катерининської церкви чоловік оббризкав з балончика, бив ногами та погрожував пістолетом двом людям: відео нападу виклав у соцмережі, поліція відкрила провадження

Хуліганство – так кваліфікували дії чоловіка, який оббризкав з балончика, бив ногами та погрожував пістолетом двом іншим чоловікам біля Катерининської церкви в Чернігові. Нині вирішується питання щодо пред’явлення підозри нападнику. Про це Суспільному сказала речниця поліції області Наталія Реберг. Відео цієї події виклали в Інтернет, на його основі й відкрили провадження. Деталі в сюжеті.

Це відео відзняли на проспекті Миру біля Катерининської церкви в Чернігові. Наступні кадри містять сцени насильства.

«Щоб не просили милостиню. Що таке, пече, так? Це Боженька підпікає. Туди стали обоє, сюди підійшов. Ти що, не зрозумів? Упав! Ліг! Швидко! Лежати!»

«Допоможіть! – А ну сюди, собако. Ви чого гроші в людей крадете? – Я не краду! – Твій син краде, він ходить просить милостиню. Сюди підійшов, швидко ліг, лежати, руки за голову!»

На сьомій хвилині відеозйомки на місце інциденту приїхали поліцейські. Тоді ж у кадрі з’являється й сам нападник.

 «Інформація про дану подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 296, це хуліганство. Максимальна міра покарання – до 5 років обмеження волі» - коментує речниця поліції області Наталія Реберг.

За словами речниці поліції області Наталії Реберг, заяви до поліції чоловіки не писали. Провадження відкрили на підставі оприлюдненого відео.

«У зв’язку з тим, що даний вид злочину не відноситься до категорії тяжких, тому законодавство не передбачає зловмиснику обрання міри запобіжного заходу. На даний час вирішується питання щодо пред’явлення підозри зловмиснику».

Чернігівець Максим Лещенко каже, відео інциденту біля Катерининської церкви побачив в Інтернеті. Минулого тижня випадково зустрів автора публікації в міській раді. Закінчилась зустріч викликом поліції та «швидкої».

«Я йому запропонував вийти на курилку й там пояснив, що так робити не треба й люди ці ні в чому не винні. Після того, як  я йому пояснив, він почав кричати, ніби я його побив. Викликав поліцію, викликав «швидку», мені довелося написати пояснювальну».

Ми намагалися зв’язатися з чоловіком, якому інкримінують хуліганство. На телефонні дзвінки він не відповідає. Ми готові надати йому можливість висловити свою позицію у наступних випусках новин.