На Чернігівщині затримали підозрюваних у розбійному нападі в Менському районі

12:10, 19 вер. 2019
 
На Чернігівщині затримали підозрюваних у розбійному нападі в Менському районі

На трасі «Чернігів-Київ» поліцейські затримали групу громадян Грузії. Їх підозрюють у розбійних нападах.

Про це UA: Чернігів прес-секретар прокуратури області Тетяна Похілько. Вчора ввечері до поліції звернулася жінка – жителька села Волосківці Менського району – і повідомила про розбій.

«Надвечір 18 вересня про допомогу до поліції звернулася жителька Менського району і повідомила, що вони з чоловіком стали жертвами розбійників. На місце події прибула слідчо-оперативна група Менського відділу поліції та досвідчені оперативники з ГУНП в Чернігівській області.

Жінка розповіла, що двоє незнайомців зайшли до будинку та із застосуванням насильства зв’язали чоловіка та примусили віддати близько 20 тисяч доларів», - сказала речниця поліції області Наталія Реберг.

Підозорювані застосували до чоловіка та жінки сльозоточивий газ, зв’язали господарю руки та, погрожуючи ножем, вимагали надати гроші, сказала Тетяна Похілько. Кримінальна поліція перекрила всі виїзди з області в напрямку столиці. Легковик з двома підозрюваними зупинили на виїзді з Чернігова карний розшук спільно з бійцями КОРД. Затримані перебувають в Україні нелегально – сказала Наталія Реберг.

Поліція знайшла та вилучила у них гроші й холодну зброю.Чоловіків затримали за 208-ю статтею Кримінального процесуального кодексу України. Сьогодні поліція затримала і третього підозрюваного. Як сказала Наталія Реберг, поліція відкрила кримінальне провадження за статтею розбій. Карається позбавленням волі на строк від восьми до п’ятнадцяти років із конфіскацією майна. Один з підозрюваних зізнався у вчиненому злочині – каже Тетяна Похілько.  Іншого ще не допитали. Вирішується питання щодо залучення перекладача.

«У поліції є інформація про причетність зловмисників до скоєння низки аналогічних злочинів. Триває досудове розслідування» - сказала Наталія Реберг.