У чернігівській школі №3 четвертокласникам розповіли чому батарейки не можна викидати у смітник

17:48, 13 вер. 2019
 
У чернігівській школі №3 четвертокласникам розповіли чому батарейки не можна викидати у смітник

Урок про те, як шкодять батарейки навколишньому середовищу провели сьогодні в школі №3 у Чернігові. Його реалізували у рамках екологічного проекту «План Б». Він передбачає організацію пунктів прийому батарейок у місті та інформування про це школярів. На лекцію до закладу прийшов посол Чеської Республіки в Україні Радек Матула.

Радек Матула, посол Чеської Республіки в Україні: «Ми подивимось, як тут працює екологічний проект, який фінансує посольство Чеської Республіки разом з Міністерством Іноземних Справ в рамках нашої допомоги Україні.

Це такий невеликий проект, але дуже важливий. Акція: «Що робити з використаними батарейками?» Що з ними робити? Чи викинути їх, чи зібрати їх в тому місці, де люди знають, що з ними робити?»

Проводила урок учениця одинадцятого класу Діана Наливайко. Вона – еко-ментор цієї школи. Діана розповіла четвертокласникам чому батарейки не можна викидати у смітник та скільки за рік у Чернігові їх зібрали на спеціальних пунктах. Потім провела для дітей інтерактивну гру.

Діана Наливайко, еко-ментор школи №3: «Він реалізований на те, щоб скоротити викиди батарейок, вони біль-менш шкідливі і їх потрібно утилізувати, їх потрібно спеціально віддавати.»

Таїсія Дубовець, учениця 4-А класу: «Я дізналась, що потрібно здавати батарейки, що вони дуже багато забруднюють повітря, землю, воду.»