У Прилуцькій колонії ув’язнені захопили заручників та чинили непокору: за такою легендою пройшли навчання для спецпризначенців

18:15, 30 сер. 2019
 
У Прилуцькій колонії ув’язнені захопили заручників та чинили непокору: за такою легендою пройшли навчання для спецпризначенців

Ув’язнені захопили заручників та чинять непокору: за такою легендою сьогодні у  Прилуцькій виховній колонії провели навчання. Участь у них взяли 200 спецпризначенців  з колоній Київської, Черкаської, Чернігівської та Житомирської областей. Наші прилуцькі колеги з подробицями.

По периметру прилуцької колонії - вартові. За парканом - стріляють та підривають. Так проходить навчання груп швидкого реагування пенітенціарних закладів центрального регіону.

Євген Квітницький, начальник Прилуцької виховної колонії: «Такі змагання проводяться раз на квартал. У нашій колонії вони вже вдруге за цей рік.»

Учасники навчань у бойовому обмундируванні, каже Євген Квітницький. Спілкуватися з ними не дозволяють. За легендою навчань в колонії ув’язнені захопили заручників вчиняють масові безлади.

«Операція спецпризначенців аж надто реальна. Тут у них стріляють з вікон будівлі. Тут перепоною стає брама. Потім – ніби справжня війна.»

Євген Квітницький каже, навчальна задача виконана.

«Все пройшло успішно, добре. Те завдання, яке поставлено перед групами швидкого реагування виконано. Вони завжди діють у критичних умовах, надзвичайних, тому проводити такі заняття в умовах наближених до реальних це життєво необхідно.»

Оцінювали дії спецпризначенців представники «Альфи» та «Корду», каже Євген Квітницький. Нагадаємо, у Прилуцьку виховну колонії закрили на початку літа цього року. Тут немає ув’язнених, а персонал очікує на звільнення.