Яким буде мурал на перехресті вулиці Кирпоноса та проспекту Перемоги у Чернігові

16:49, 27 сер. 2019
 
Яким буде мурал на перехресті вулиці Кирпоноса та проспекту Перемоги у Чернігові

У Чернігові на перехресті вулиці Кирпоноса та проспекту Перемоги з’явиться 2 мурали.  Малювати їх почнуть наприкінці тижня, каже начальник комунального підприємства «Зеленбуд» Роман Старіков. Закінчити планують до дня міста, 21 вересня. Ескізи майбутніх муралів Роман Старіков сьогодні показав нашій Дар’ї Янушкевич.

Так виглядатиме мурал на стіні будинку на вулиці Кирпоноса 31.

Роман Старіков, начальник КП «Зеленбуд»: «Це буде візуальне продовження вулиці, яка буде спускатися і нагадувати начебто спуск до моря.»

А це будинок поруч на проспекті Перемоги 81. Тут до дня міста також намалюють мурал. Виглядатиме він ось так.

«На іншій стіні трьох поверхового будинку зверху також буде нанесений мурал з квітами. Задумка продовження вулиці з інших будівель. Радились з міським головою, з головним архітектором і обрали такі гарні і чудові малюнки.»

Скільки коштуватиме нанесення двох муралів поки не відомо, каже Роман Старіков. Відомо, що розмальовувати стіни буде чернігівський художник. Його імені Роман Старіков не назвав.

«Готуємося в кінці тижня приступити. Нанесення одного муралу буде десь два тижні.»

Показуємо чернігівцям ескізи майбутніх муралів.

Людмила Налегач: «Гарний-гарний.»

Вадим Легеза: «Чудово. Потрібні завжди інновації. Потрібно щось змінювати в нашому світі. Якщо воно все старе, так воно все так і залишається ж. Без сучасних підходів і молоді нічого не буде робитися.»

Іван Дьогтяр: «Якщо чесно, по-моєму буде не погано.»

Людмила та Олена: «Я думаю буде добре. Будинок старий і щось треба робити, аби він був краще. Ми за.»

Олена Прокопова: «Дуже гарно. Ми згодні.»

Наталія і Віталій: «Мені здається нормально. Хай буде. Ось там далі мурал з обличчям, може там хто й старався, але вигляд відштовхуючий.»

Вікторія Пекунова: «Непогано в принципі. Картинка, як картинка схожа на  італійський дворик. Підійде і нормально буде виглядати. В одному стилі будуть. В одному кольорі. Відмінно буде. Нехай малюють.»

Обидва мурали планують завершити до дня міста, 21 вересня.