Чернігівську школу №23 закривають через аварійність: учнів переводять у 16-ту

18:46, 15 сер. 2019
 
Чернігівську школу №23 закривають через аварійність: учнів переводять у 16-ту

Учні чернігівської школи №23 з 1 вересня навчатимуться у 16-й. Приміщення 23 школи Державний науково-дослідний інститут визнав аварійним і не придатним до експлуатації. Результати проведеної експертизи учням та батькам школярів повідомили вчора увечері на зборах. На місці нинішньої школи планують збудувати нову -  школу-садок, каже начальник управління освіти міськради Василь Білогура. До того часу школярі навчатимуться  у 16-й – вона найближча до 23-ї.

Це клас математики у 23-й школі. На стелі - тріщина.

Олена Величко, директорка школи №23: «Ось ми бачимо цю балку, яка може впасти у будь-яку секунду, і тут займається 6-й клас. Це небезпека для здоров’я дітей.» 

Школа збудована у 1927році, каже директорка Олена Величко. Капітальний ремонт тут проводили у 2012-му.

Олена Величко, директорка школи №23: «Та частина, яка не виходить на дорогу, і вважається, що її не видно, - вона в ось такому стані занедбаному. Штукатуримо кожен рік, воно осипається. Ось ця так звана «коробка» під стелею - вона вже, бачите, сиплеться і так само в будь-який момент може завалитися і дах.»

Приміщення 23-ї школи Державний науково-дослідний інститут визнав аварійним і не придатним до експлуатації. Результати проведеної експертизи школярам і їхнім батькам повідомили вчора увечері  на зборах у спортзалі 23-ї школи.

Дмитро Дмитренко, учень школи №23: «Школа в жалюгідному стані. А так я хотів би тут вчитися. Тут недалеко - і їздити не треба.»

Тетяна Мазко, учениця школи №23: «Це найкраща школа для мене. Вона поблизу тут, мені 3 хвилини йти.»

Антоніна Шибирин, бабуся учня школи №23: «Що це таке? За 2 тижні до навчального року оголосити! І куди дитину дівати?»

Ірина Дмитренко, мама учнів школи №23: «Мені фінансово буде дуже важко возити дітей. Одному на проїзд, другому на проїзд, а з малим так і мені доведеться їздити. А так ми вийшли, 5 хвилин - і ми вже в школі. А так 5 зупинок мені треба буде везти на маршрутці.»

На місці нинішньої 23-ї школи планують збудувати нову - школу-садок.

Василь Білогура, начальник управління освіти міської ради: «Узгодили будівництво і садочка на 70 місць, і школи 1-4 класи на 240 місць.»

Лариса Фрідман, мама учня школи №23: «Де підписані документи на будівництво школи? Коли ви їх нам надасте, тоді ми і звільнимо школу. А поки їх немає, забудьте про неї! Ми прийдемо сюди і 1 вересня.»

Проект нової школи  зараз розробляють, каже заступниця начальника управління освіти Олена Горна.

Олена Горна, заступниця начальника управління освіти міськради: «Розробляється проект, працюють фахівці. Управління освіти дало завдання на проектування: який заклад, якої форми і що ми хочемо бачити. Далі справа за фахівцями.»

У 16-й школі готові приймати учнів і вчителів 23-ї, каже її директор Валерій Носач. Щоправда, більшості учнів доведеться навчатися у 2 зміну.

Валерій Носач, директор школи №16: «5,9 класи 23-ї школи будуть навчатися у 1 зміну - для цього вільне приміщення у нас є. А вже 6-7-8 будуть навчатися у другу зміну. І там буде підзмінка - 3-4 клас 23-ї школи. 1-2 клас будуть у першу зміну, а 3-4 будуть у другу зміну.»