ОВК 210 округу повинна уточнити дані в паперовому протоколі до 9 серпня: постанова ЦВК

20:22, 7 сер. 2019
 
ОВК 210 округу повинна уточнити дані в паперовому протоколі до 9 серпня: постанова ЦВК

Центральна виборча комісія - доручила 210-й окружній комісії - уточнити дані в паперовому протоколі. Про це йдеться в постанові за підписом голови Тетяни Сліпачук. 210-й округ із центром у Прилуках на Чернігівщині - єдиний, де Центрвиборчком іще не визнав кандидата-переможця - обраним. Учора окружна комісія доправила до Києва уточнений протокол, а доти - за рішенням суду - повторно полічила голоси на 33-х дільницях. ЦВК встановила, що під час перерахунку в Прилуках не опрацювали списки виборців. Тож доручила ЦВК дістати їх із пакетів, звірити дані, скласти новий уточнений протокол і передати його до 12-ї години 9-го серпня.  І щойно Шостий апеляційний адміністративний суд Києва скасував ухвалу Чернігівського окружного адміністративного суду від 5 серпня. Зокрема, за цим рішенням, окружна виборча комісія мала перерахувати голоси на ще одній дільниці, яка розташована у геріатричному пансіонаті у селі Часнівці Козелецького району. Деталі справи UA: Чернігів до початку судового засідання розказав його адвокат Микола Торбєєв.

Микола Торбєєв, адвокат Бориса Приходька: «На цій виборчій дільниці мається інформація, що до списку виборців було включено осіб, які померли.  Дані обставини дають всі підстави вважати визнання голосування на цій виборчій дільниці недійсним і не враховувати ці голоси, в принципі, до підсумку голосування в межах цього округу. За умови визнання голосування на цій виборчій дільниці недійсним, складання протоколу загального про підсумки голосування також не може бути визнано правомірним та законним.»

Суд відмовив у позові кандидатові в депутати Борису Приходьку. Коментувати рішення Шостого апеляційного суду його адвокат відмовився. Сергій Коровченко, який нині із відривом у 101 голос перемагає на виборах у цьому окрузі, сьогодні скликав прес-конференцію у Києві. За його словами, Приходько посів друге місце, бо підкупав голоси виборців, а зараз тисне на тих, хто голосував за Коровченка.

Сергій Коровченко, кандидат у народні депутати за 210-им округом: «Він, завдяки тиску, шантажу, погроз зараз їздить по Козелецькому району, по Бобровицькому, по Прилуцькому району і намагається взяти заяви від людей, з тією метою, щоб встановити факт того, що ці люди не брали участь у голосуванні. Які, на сьогоднішній день, за версією пана Бориса Приходька, є доказами у справі, яка слухається Чернігівським окружним адміністративним судом.»

Також Сергій Коровченко сказав, що написав письмове звернення до президента України Володимира Зеленського.

Сергій Коровченко, кандидат у народні депутати за 210-им округом: «Щоб він втрутився у ситуацію щодо контролю не порушення Конституції та діючого законодавства України.»

Звинувачення Коровченка у підкупі виборців адвокат Приходька прокоментував так.

Микола Торбєєв – адвокат Бориса Приходька: «Це тактика опонентів, щоб дискредитувати свого опонента по виборчих перегонах. Мені не відомо жодного факту підкупу виборців. Наскільки я знаю, поліція також не встановила жодного прямого факту, окрім цих заяв самих опонентів.»

Нагадаємо, раніше окружна виборча комісія 210 округу перераховувала голоси на 33 дільницях. Зробила це після того, як суд задовольнив клопотання Бориса Приходька. Після перерахунку відрив Коровченка від Приходька зменшився – зі 153-х до 101 голоса. У сьогоднішньому номері газети "Голос України" надруковані списки обраних народних депутатів. Переможця з 210-го виборчого округу - Сергія Коровченка - в цьому списку немає.