На 33 дільницях 210-го виборчого округу проводять перерахунок голосів

15:28, 4 сер. 2019
 
На 33 дільницях 210-го виборчого округу  проводять перерахунок голосів

На 33 дільницях 210-го виборчого округу проводять перерахунок голосів.

Про це UA:Чернігів сказав голова Чернігівського осередку комітету виборців України Володимир Андрійченко.

Він є і офіційним спостерігачем перерахунку.

За його словами, о 14:30 до 210-ї ОВК у Прилуках почали з’їжджатися члени ДВК з протоколами. Комісія розпочала засідання. О 15:00 - перерахунок голосів. Там присутні 4 представники ЦВК для забезпечення законності виборчого процесу. Комісія має завершити перерахунок голосів до завтра,  5 серпня, не пізніше 17:00. Потім ЦВК оголосить результати голосування.

Вчора о 23:00, Шостий апеляційний адміністративний суд, що у Києві підтвердив необхідність виконання рішення суду першої інстанції щодо перерахунку голосів.

Про це UA:Чернігів сказав адвокат Приходька Микола Торбєєв. За його словами, апеляційну скаргу до суду подала голова 210-ї ОВК Оксана Соколовська.

Вона оскаржувала рішення Чернігівського окружного адміністративного суду про перерахунок голосів на 33 дільницях 210-ї ОВК. Нагадаємо, кандидат у народні депутати за 210-м округом Борис Приходько звертався до суду, щоб оскаржити дії 210-ої окружної виборчої комісії.

Він оскаржував частину рішень окружної виборчої комісії та вимагав перерахунку голосів.

За даними ЦВК, у 210-му окрузі порахували 100% протоколів. Там переміг самовисуванець Сергій Коровченко, набравши 16 448 голосів виборців. На 153 голоси менше у Бориса Приходька, теж самовисуванця.

Адвокат Приходька Микола Торбєєв каже, вимагали здійснити перерахунок на тих проблемних дільницях, де були зафіксовані порушення.

Ми намагаємося отримати коментар Сергія Коровченка, або його представників. Коровченко нині за даними ЦВК наразі перемагає по 210-му округу, згідно опрацьованих протоколів.

У соціальній мережі Facebook він сьогодні написав, що рішення суду про перерахунок голосів – безпрецедентне, а дії Приходька - брудними технологіями.

 

ФОТО – Сергія Коровченка