У Бобровиці на одній із дільниць результати голосування визнали недійсними

19:30, 22 лип. 2019
 
У Бобровиці на одній із дільниць результати голосування визнали недійсними

Недійсними визнали результати голосування на одній із дільниць у Бобровиці. Вона входить до 210-го округу. Про це UA: Чернігів сказала координаторка спостереження за виборами в області Громадянської мережі «ОПОРА» Наталія Висіканець.

«Якщо ми говоримо про 210-у комісію – там є вже 2 доволі спірних питання. Голосування по одній з дільничних виборчих комісій визнається недійсним, комісія прийняла таке рішення. І по другій виборчій комісії очікується перерахунок на ОВК.»

Ми намагались отримати коментар від голови 210-ої окружної виборчої комісії Оксани Соколовської. Сьогодні від коментарів вона відмовилась. Сказала, що розповість, чому на одній із дільниць округу голосування визнали недійсним, завтра. 207-а, 208-а та 209-а окружні виборчі комісії, за словами Наталії Висіканець, працюють у штатному режимі.

«207-а комісія – працюють, але дуже і дуже повільно. 208-а комісія працює в штатному режимі, теж немає нарікань. 209-а – 2 рази відпочивали буквально по 10 хвилин. Представники ОВК виходили, поверталися і продовжували свою роботу.»

Також Наталія Висіканець сказала, що в день виборів спостерігачі «ОПОРИ» грубих порушень не зафіксували.

«Було декілька повідомлень про підкуп виборців, які не підтвердилися, було кілька повідомлень про спробу винести бюлетень та спроби голосувати без паспортів. Але теж всі ці моменти були попереджені. На одній із дільниць 205-го виборчого округу, яка знаходиться в 11 колегіумі, був випадок, коли не зовсім тверезий мужчина прийшов проголосувати, звертався до комісії з проханням допомогти йому в цьому питанні, але комісія не зголосилася. Він рознервувався, вкинув бюлетень без позначок в урну.»

Речниця Нацполіції області Наталія Реберг сказала, що суттєвих порушень, які могли б вплинути на волевиявлення громадян, у день виборів не було.

«Всього ж до поліції надійшло 109 повідомлень про ймовірне порушення виборчого законодавства. Відкрито 7 кримінальних проваджень. 4 – за фактом підкупу виборців – це Бобровицький, Козелецький, Прилуцький та Борзнянський райони. 2 – за незаконне використання виборчого бюлетеня – Чернігів, Борзна. Та 1 за перешкоджання діяльності офіційного спостерігача – Бобровиця.»