54 смарт-квартири для військових збудують до кінця серпня наступного року у Чернігові

14:35, 4 лип. 2019
 
54 смарт-квартири для військових збудують до кінця серпня наступного року у Чернігові

До кінця серпня наступного року планують завершити будівництво чотириповерхового гуртожитку сімейного типу для військових. Його будують на території полку зв’язку у Чернігові. У ньому буде 54 смарт-квартири площею 27 квадратних метрів кожна. Споруджують будинок за гроші з держбюджету. Так реалізують другий етап програми забезпечення житлом військовослужбовців, сказав начальник відділу капітального будівництва та ремонту Північного територіального квартирно-експлуатаційного управління Андрій Ярмоленко. На якому зараз етапі будівництво та як до цього ставляться військовослужбовці, розкаже Наталія Гоман.

Це – майбутній гуртожиток сімейного типу для військових. Будують його на території полку зв’язку у Чернігові.

Андрій Ярмоленко, начальник відділу капітального будівництва та ремонту Північного територіального квартирно-експлуатаційного управління: «Це буде штатно-посадове житло, яким будуть забезпечуватися військовослужбовці, поки служать у збройних силах України. Середня площа старт-квартири 27 квадратних метрів. Вона буде складатися із блоку, санвузла, душової кабінки, шаф і безпосередньо самої кімнати із виходом на балкончик.»

На першому поверсі будинку буде 12 квартир, на інших трьох – по 14. Усього 54 квартири.

«Коридорна система і справа, зліва вхід в кімнати.»

Почали будівництво 2 місяці тому, завершити планують до кінця серпня наступного року. Це - другий етап реалізації програми забезпечення житлом військовослужбовців, каже Андрій Ярмоленко.

«У Північному регіоні, у нашій зоні відповідальності, буде побудовано 5 чотириповерхових гуртожитків, так званих старт-квартир, або капсул, для військовослужбовців старшого сержантського та молодшого офіцерського складу.

В Чернігові, в Десні, Бердичів, Житомир, і в Білій Церкві. Середня вартість зазначеного гуртожитку буде складати 35 мільйонів гривень.

Розпочато будівництво компанією «Нове будівництво та реконструкція». Десь у вересні можна вже буде заїжджати.»

Один із тих, хто може отримати квартиру в новозбудованому будинку, - старший сержант Максим Пінчук.

«Звичайно, зрадів, навіть з’явився стимул для служби. Стою у черзі ще з 2008-го року. Обіцяють квартиру, сподіваюсь, що тут отримаю. Надія помирає останньою, як кажуть.»