Гоголь відповів на петицію з вимогою посилити безпеку на чернігівському пляжі «Золотий берег»

16:41, 27 чер. 2019
 
Гоголь відповів на петицію з вимогою посилити безпеку на чернігівському пляжі «Золотий берег»

Петиція під назвою «Стоп смертям на Золотому пляжі» за два дні зібрала 490 підписів з 250 необхідних.

Її авторка Вікторія Олександрова пропонує, серед іншого, створити три команди рятувальників, які будуть вести чергування з 6 ранку до 10 години вечора.

За пляж нині відповідає начальник Комунального підприємства «Паркування та ринок» Микола Гоголь.

Микола Гоголь, начальник КП «Паркування та ринок»: «Не від мене залежить все це. Можуть писати люди різні петиції. Зрозуміло, що людям хочеться, щоб тут було все таке. Але тут у нас не океан і рятувальників «Малібу» немає і не буде. У нас тут на воді три людини, і на березі додаткових дві людини. Є оглядова вежа для того, щоб попередити людей про те, де можна й де неможна купатись. Додали таблички, попереджуючі місця, в яких заборонено купання у зв’язку з тим, що це не територія пляжу. Додатково огородили межу пляжу, поставили таблички «Межа пляжу» з двох сторін. Зараз додатково поставимо буйки. Там, де є глибина більша за територією пляжу – позначимо її й напишемо на буйках глибини», - сказав Микола Гоголь.

Нагадаємо, за три дні на пляжі «Золотий берег» потонули двоє неповнолітніх: у неділю – 9-річний хлопчик, у вівторок 15-річний юнак з Сосниці.

Сьогодні водолази провели дослідження дна Десни у районі пляжу.