Голова окружної виборчої комісії 205 округу та її заступник склали повноваження

17:10, 3 чер. 2019
 
Голова окружної виборчої комісії 205 округу та її заступник склали повноваження

Голова окружної виборчої комісії 205 округу та її заступник склали повноваження. Сталося це на першому засіданні 205-ї ОВК, що відбулося вчора о 19-ій годині у приміщенні Деснянської районної у Чернігові ради. Про це UA:Чернігів сказав член комісії Олександр Гашпар. За його словами, обрана голова комісії Надія Кот та її заступник – Ніна Книшова на засіданні присутні не були. Про те, що складають повноваження повідомили телефоном.

Олександр Гашпар, член окружної виборчої комісії 205-го округу: «Куратор ЦВК зв’язався з головою і заступником. Вони повідомили, що  відмовляються від виконання обов’язків. І у зв’язку з чим комісія була скликана одним членом комісії, який був головуючим на засіданні. Який повідомив, що і секретар не перебуває у Чернігові, тому що вона з київської області. Але вона повідомила, що найближчим часом приїде в Чернігів.»

Ми намагалися взяти коментар у голови комісії Надії Кот, на камеру вона говорити відмовилась. Нагадаємо, 205 виборчий округ охоплює Деснянський та частину Новозаводського району Чернігова. За словами голови осередку комітету виборців в області Володимира Андрійченка, наразі окружні комісії сформовані у всіх шести виборчих округах Чернігівщини.

«Окружні виборчі комісії були створені і створені в максимальному об’ємі – це 18 осіб. Кожна парламентська фракція, яка була зареєстрована подала по 1 особі. І також жеребкуванням були включені інші особи, тобто по області 6 окружних комісій у складі 18 осіб утворені.  Зараз іде традиційний процес пере форматування, коли замінюють голову, заступника і секретаря більш досвідченими членами комісії.»

Позачергові вибори народних депутатів України відбудуться 21 липня.