У Чернігові з 1 червня «Облтеплокомуненерго» може відключити гарячу воду в багатоповерхівках, де вона нині є

18:47, 21 тра. 2019
 
У Чернігові з 1 червня «Облтеплокомуненерго» може відключити гарячу воду в багатоповерхівках, де вона нині є

У Чернігові з 1 червня «Облтеплокомуненерго» може відключити гарячу воду в багатоповерхівках, де вона нині є.  У випадку, якщо їх мешканці не сплатять борги за послугу. Про це UA: Чернігів сказав голова правління «Облтеплокомуненерго» Віктор Геращенко. За його словами, нині населення заборгувало теплогенеруючій компанії  150 мільйонів гривень. Гарячу воду відключатимуть побудинково, якщо борг сягає 1 тисячі гривень: список будинків-боржників опублікований на сайті підприємства. Як цю новину сприймають чернігівці – дізнавалась Альона Макаренко.

Це дев’ятиповерхівка на вулиці Савчука, 11. В цьому будинку  борг за гарячу воду 703 тисячі гривень.

Через борги в окремих квартирах з 1 червня гаряча вода може зникнути в усьому будинку. Цю новину Надія Радченко дізнається від нас. Каже, сама боргів за комуналку не має, чому має терпіти незручності через сусідів – не розуміє.

«А що ми зробимо? Ну, що ми зробимо? Чи вони нас послухають? Не готові, якщо буде така холодна погода, то подумайте. Особливо он з дітками маленькими. Та й ми вже також хочемо теплого, водички помитись, на дачу кожного дня ходиш. За нас ніхто не думає, за простий народ. Головне, що їм було добре жити. А нам можна й так пожити: в багнюці й холоді.»

Надія та Михайло Реви, мешканці будинку №11 на вул. Савчука: «Те, що з 1 червня  - ранувато, на річку не можна ходити. Хто не сплачує – не має, хто сплачує – чому він має страждати. Це несправедливо.»

Дмитро Балика, мешканець будинку №11 на вул. Савчука: «Тепла вода має бути, тим більше діти, однозначне вона має бути. Надзвичайно погано. Погано до тарифів ставлюся – це 100 відсотків. Це неспівставно по відношенню до заробітних плат, доходам людей і особливо до пенсій. Тарифи менші – пенсії більші. Велосипед вигадувати не треба.»

Не можна, каже голова правління ПАТ «Облтеплокомуненерго» Віктор Геращенко. Система централізована,  по одній квартирі гарячу воду відключати не можна. Загалом чернігівці заборгували підприємству 150 мільйонів гривень. Відключати боржників побудинково почнуть з 1 червня.

«Якщо навіть тисяча гривень. Я можу назвати будинки: Доценка, 26, Єськова, 4, це більше 400 тисяч. Савчука, 11 – 700 тисяч. Ми в минулому році, ви знаєте, зробили перемичку, тобто проклали нову теплову мережу на Савчука для того, щоб забезпечити гарячим водопостачанням у цьому році 31 будинок. І якщо такі будуть суми заборгованості – ніхто нічого не буде давати. Ми не надаємо пільг. Ми існуємо в ринкових відносинах і якщо ми щось не заплатимо, нам нічого не дадуть.»

Повертатимуть гарячу воду після повного погашення боргу.

«Якщо в когось немає коштів, будь ласка, звертайтеся. Ми надамо договір реструктуризації, ви звернетесь в управління соцзахисту, вам нададуть субсидію, держава заплатить і все таке інше. Але треба це робити. Будинок сплатив – буде отримувати гарячу воду, не сплатив – будемо відключати. Все. Розмови закінчено.»

Нагадаємо, гарячу воду у багатоповерхівках, які обслуговує «Облтеплокомуненерго», відключили 1 травня. Через те, що підприємству через борги «Нафтогаз» не дав ліміти на газ. 2 травня воду повернули у майже 300 будинків з 469-ти, які обслуговує підприємство. Зробили це, взявши гарячу воду у Чернігівської ТЕЦ.