Продовжуються пошуки хлопця, який зник учора на пляжі "Золотий берег" у Чернігові

17:36, 20 тра. 2019
 
 Продовжуються пошуки хлопця, який зник учора на пляжі

Пошуки хлопця, який зник учора на пляжі "Золотий берег" у Чернігові продовжили сьогодні рятувальники о пів на одинадцяту. Про це UA:Чернігів сказав заступник начальника оперативно-координаційного центру УДСНС в області Олексій Чалишев. За день вони обстежили 7500 квадратних метрів річки та 5 кілометрів берегової лінії. Більше розкаже Валентина Милько.

О пів на 11-та дня, міський пляж у Чернігові. Тут шукають зниклого хлопця 14 рятувальників, з них 4 водолази .

Олексій Чалишев заступник начальника оперативно-координаційного центру УДСНС в області: «Також додатково залучені рятувальники обласної державної рятувальної станції. Будемо проводити як підводні так і на водні пошуки в акваторії річки Десна до Пішохідного або автомобільного мосту.»

Нагадаємо, вчора о 16-ій годині рятувальники отримали повідомлення, що двоє хлопців купалися у річці. Один з них пірнув і назад не випірнув. Про це сказав старший помічник начальника зміни оперативно-координаційного центру УДСНС в області Роман Соболєв. На пляж приїхали рятувальники та поліцейські: на Десну спустили пошуковий човен, також дно обстежували водолази. Учора пошуки припинили о 20.30, із заходом сонця.

Зниклого школяра звати Денис і йому 15 років. Про це сказав батько хлопця. На камеру говорити відмовився. Не на камеру сказав, що не знав, що син йде на пляж. Про те,  що син зник, дізнався від поліцейських. 10-річного хлопця, який повідомив поліцейських, що Денис пірнув, раніше не бачив. Батько також сказав, що Денис не дуже гарно вміє плавати, він міг оступитися, адже дно річки не рівне.

Олександр Пашко, старший водолаз-сапер УДСНС в області: «Є такі ямки, але вони незначні, до 5-ти метрів.»

Окрім рятувальників, зниклого хлопця шукають поліцейські, вони обстежують берегову лінію. Про це UA:Чернігів сказала речниця міського відділу поліції Алла Триліс.

«Очевидці підтвердили, що хлопчик пішов до води, під час плавання не справився і його понесло течією і він пішов під воду. На даний час відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.115 ККУ, а саме вбивство. На даний час тривають розшукові дії, для встановлення тіла особи або ж самої особи.»

 

Пошуки хлопця продовжать завтра о 9-ій ранку. Про це UA:Чернігів сказав заступник начальника оперативно-координаційного центру УДСНС в області Олексій Чалишев.