«Батьківщина» опублікувала звернення щодо Бакшуна: не виключають ймовірність політичної розправи

10:37, 16 тра. 2019
 
«Батьківщина» опублікувала звернення щодо Бакшуна: не виключають ймовірність політичної розправи

Чернігівська обласна організація «Батьківщини» опублікувала звернення щодо затримання за підозрою в отриманні хабара голову фракції у Чернігівській міській раді Івана Бакшуна.

Як йдеться у зверненні, «у разі якщо факт неправомірної діяльності підтвердиться – винні мають понести справедливе покарання, незважаючи на депутатський мандат та партійну приналежність».

Також в обласній партійній організації не виключають  «ймовірність «політичної розправи». Адже подібні методи неодноразово застосовувалися проти представників ВО «Батьківщина». В ході президентських виборів на партійний актив міста та області здійснювався тотальний тиск з боку правоохоронних органів і на даний час силові структури не зазнали жодних кадрових змін. Гучні затримання нерідко є технологією по дискредитації певних політичних сил».

Нагадаємо, вчора, 15 травня,  Валерія Горбатова та голову земельної комісії міськради, депутата від ВО «Батьківщина» Івана Бакшуна затримали на хабарі в 25 тисяч доларів – голову комісії у Києві в ресторані після отримання грошей, директора комунального підприємства «Чернігівбудінвест» у Чернігові. Розслідування тривало 3 місяці.

Почали його після звернення підприємця до управління захисту економіки в Чернігівській області. Він заявив про те, що у нього вимагають хабар за надання в суборенду земельної ділянки в Чернігові для будівництва багатоповерхівки.

У разі доведення провини, їм загрожує позбавлення волі строком від 8 до 12 років з конфіскацією майна. Обирати запобіжний захід їм мають 17 травня у Печерському суді Києва.