Ічнянський молочно-консервний комбінат попросив суд не розглядати позов до 6-го арсеналу Збройних сил

19:23, 15 тра. 2019
 
Ічнянський молочно-консервний комбінат попросив суд не розглядати позов до 6-го арсеналу Збройних сил

Залишити свій позов до 6-го арсеналу Збройних сил без розгляду попросив Ічнянський молочно-консервний комбінат. Така заява надійшла сьогодні до Господарського суду області.

Тетяна Оленич – суддя Господарського суду області: «Просять залишити без розгляду позов приватного акціонерного товариства «Ічнянський молочно-консервний комбінат» до військової частини А-1479 про відшкодування 591 тисячі 326 гривень 67 копійок шкоди.»

Нагадаємо, майже 600 тисяч гривень комбінат хотів стягнути з арсеналу за те, що торік 9 жовтня після вибухів та пожежі на складах із боєприпасами неподалік Ічні робота підприємства зупинилася. Через це, йдеться у позовній заяві, зіпсувалась сировина. Тоді після вибухів на складах рятувальники евакуювали понад 12 тисяч місцевих жителів. Загиблих і травмованих не було. Гасіння пожежі на арсеналі тривало два тижні, розмінування території у зоні падіння снарядів завершилося в грудні. За версією слідства, причиною вибухів стала диверсія. На сьогоднішнє засідання ні позивач, ні відповідач не з’явилися. Телефоном ми зв’язалися із заступником голови наглядової ради комбінату Валентином Запорощуком. Він сказав: офіційних коментарів підприємство зараз не дає. Причини не назвав.