Голову земельної комісії Чернігівської міської ради та директора КП «Чернігівбудінвест» затримали на хабарі в 25 тисяч доларів

16:22, 15 тра. 2019
 
Голову земельної комісії Чернігівської міської ради та директора КП «Чернігівбудінвест» затримали на хабарі в 25 тисяч доларів

Голову земельної комісії Чернігівської міської ради та директора КП «Чернігівбудінвест» затримали на хабарі в 25 тисяч доларів. Про це повідомляє прес-служба Держбюро розслідувань.

«Слідчі теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві, за оперативного супроводження Департаменту захисту економіки та процесуального керівництва військової прокуратури Центрального регіону  затримали депутата Чернігівської міської ради – голову постійної комісії з питань архітектури, будівництва та регулювання земельних відносин, а також директора комунального підприємства «Чернігівбудінвест», - йдеться у повідомленні.

Директор комунального підприємства за попередньою змовою групою осіб з депутатом вимагали 50 000 доларів США від підприємця за підписання договору про виділення в суборенду земельної ділянки для будівництва багатоквартирного житлового будинку в  Чернігові та подальше погодження необхідних дозвільних документів щодо вказаної земельної ділянки.

У разі ненадання грошей, підприємцю погрожували неприємностями зі Службою безпеки України. Їх затримали під час отримання першої частини неправомірної вигоди у розмірі 25 тисяч доларів.

Слідчі ДБР готують затриманим повідомлення про підозру в одержанні неправомірної вигоди службовою особою в особливо великому розмірі (ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України). Також готується клопотання до суду про обрання особам запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення від займаних посад.

У разі доведення вини, затриманим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від 8 до 12 років.

Депутата Чернігівської міської ради затримали у Києві, а керівника комунального підприємства - у Чернігові. Про це повідомляє департамент захисту економіки Нацполіції.

Зазначимо, що головою постійної комісії з питань архітектури, будівництва та регулювання земельних відносин є голова фракції ВО «Батьківщина» Іван Бакшун.

Начальник КП «Чернігівбудінвест» - Валерій Горбатов. 

Як сказав начальник прес-служби Чернігівської міськради Андрій Подорван, жодних коментарів в міськраді поки що не дають, адже не мають інформації про затримання.

За телефонними номерами КП «Чернігівбудінвест» не відповідають. Ми також намагаємося отримати коментар самого Івана Бакшуна та представників ВО «Батьківщина» на Чернігівщині.