Подяки від поліцейських і букети від дівчат отримали чернігівські школярі, які врятували життя чоловіку і допомогли затримати ймовірного нападника

19:53, 8 тра. 2019
 
Подяки від поліцейських і букети від дівчат отримали чернігівські школярі, які врятували життя чоловіку і допомогли затримати ймовірного нападника

Подяки від поліцейських і букети від дівчат отримали троє чернігівських школярів,які врятували життя пораненому чоловіку і допомогли затримати ймовірного нападника. Микиту Велігорського, Нікіту Алієва і Олександра Красулю нагородили на урочистій лінійці на подвір’ї 31 гімназії у Чернігові, де всі троє і навчаються. Як змінилося життя хлопців після порятунку чоловіка дізнавалася Дар’я Янушкевич.

Так на подвір’ї 31 гімназії нагородили 3-х школярів, які 23 квітня врятували життя незнайомому чоловіку.

Олексій Дяговецьт. - в.о., заступника начальника управління патрульної поліції в області: «Діти побачили як  чоловік стікає кров’ю без свідомості, надали йому допомогу, викликали 102, викликали швидку допомогу і в цей час надавали йому першу  допомогу і зупиняли критичну кровотечу.

Вони вказали в якому напрямку пішов правопорушник, людина яка підозрюється у вчиненні злочину. І по гарячим слідам було затримано даного правопорушника.»

Чоловіка, який отримав ножове поранення за 3 дні після порятунку виписали з лікарні. Тоді Сергій Борисевич сказав: те, що він живий – заслуга школярів. Зараз, кажуть хлопці, їх впізнають на вулиці, вітають, а рідні  пишаються їх вчинком.

Микита Велігорський - школяр, який врятував життя чоловіку: «Дзвонили родичі, інші люди проходили повз і запитували « Це ти зробив?». Я відповідав «Так».

Нікіта Алієв - школяр, який врятував життя чоловіку: «Потім люди почали зустрічати на вулицях, посміхатися. Я взагалі не знав що будуть нагороджувати  і що дійде до такого масштабу. Приємно дуже!»

Олександр Красуля - школяр, який врятував життя чоловіку: «Мене почали впізнавати. Друзі почали розпитувати що ж сталося, як ми діяли, чи не злякалися, додалися підписники в Інстаграмі після всіх постів.»

Ірина Алієва - мама Нікіти Алієва: «Я дуже пишаюся сином і його вчинком. У нас вдома є місце де висять всі нагороди і медалі. Він у мене спортивний хлопець.  І десь посередині ми повісимо і цю нагороду.»

Директор школи Наталія Овчаренко вручили хлопцям чашки, а дівчата- квіти..

Наталія Овчаренко - директор гімназії № 31: «Вони проявили сміливість, відповідальність і я знаю вони не залишать людину в біді. Вони завжди прийдуть на допомогу.»