На Алеї героїв у Чернігові працювала виставка майстрів: що там було

20:36, 30 кві. 2019
 
На Алеї героїв у Чернігові працювала виставка майстрів: що там було

 О чотирнадцятій на Алеї героїв у Чернігові почала працювати виставка майстрів. Місцеві умільці представили свої вироби, чернігівці та гості міста могли придбати  те, що сподобалося.

Алея героїв або Арт-Авеню у Чернігові. Тут, у день відкриття туристичного сезону свої роботи представили місцеві майстри. Серед робіт – прикраси, картини, плетені кошики, іграшки. Серед розваг – і стрільба з лука.

Чернігівці та гості міста можуть придбати вироби, які їм припали до смаку. Майстриня Катерина Антоненко продає ароматні іграшки – усередині них м’ята, або кава. 

Катерина Антоненко, майстриня з виготовлення ароматних сувенірів: «У машину, на кухню, до комп’ютера, підвіску на рюкзак. Беруть, як сувеніри, багато хто.»

Робить різні іграшки, але головні герої:

Катерина Антоненко, майстриня з виготовлення ароматних сувенірів: «Котики, котики у будь-який час популярні.  В основному – котики.»

«Хороший смак» підготувала для гостей міста майстриня Олена Мічкова. Так вона характеризує свої пряники. Цього разу деякі із них – із передбаченнями.

Олена Мічкова, майстриня з виготовлення пряників: «Тут закладена любов, тут закладена вірність, мандри. І у мене є, напевно, сто історій, коли вони здійснювалися. До мене підходили клієнти і розповідали дивовижні історії, коли у них бажання купити пряничок закінчувалося дивовижною мандрівкою, чи романтичною зустріччю чи, може, навіть, народженням нового члена сім’ї.»

А це – колекційні ляльки. Кожна із них ексклюзивна, адже ліпиться вручну. Створити точну копію – не можливо.

Галина Близнюк, майстриня з виготовлення глиняних ляльок: «Ця лялька унікальна, колекційна, до речі, у нашому регіоні ніхто не займається виготовленням глиняної ляльки. Це гончарна глина наша. Вона ліпиться, випалюється, щоб втратила крихкість, розписується – авторський розпис, використовую джерела. Тобто дивлюся, щоб вбрання відповідало історії, і у мене все у деталях, тут навіть ґудзики є.»

Ірина Калінько, чернігівка: «Багато майстрів мають можливість виставляти свої твори, і люди, які це бачать - цікаво споглядати на це, купувати або ж надихнутися на те, щоб робити самому.»

Оксана Ігнатова, чернігівка: «Дуже цікаві шпильки, віночки, тобто якщо прийти сюди з дитиною, то можна дуже цікаво провести час, відпочити, зробити багато цікавих покупок, потрібних, корисних, яких, у принципі, гуляючи містом, ніде так не побачиш.»

Діна Вонг, журналіст: «На малій міській сцені проводить саундчек київський гурт «Гуляй город», о 18:00 вони та гурт із Запоріжжя «Барабанга» розпочнуть концертну програму. Потім, о 19:00 усі охочі зможуть піти на екскурсію Валом разом із істориком Олександром Бондарем.