У Прилуках вперше провели міський чемпіонат з армспорту серед школярів

17:16, 26 кві. 2019
 
У Прилуках вперше провели міський чемпіонат з армспорту серед школярів

У Прилуках вперше провели міський чемпіонат з армспорту серед школярів. Змагались 40 учнів 6-11 класів.

Вчителька фізкультури Валентина Нагорна каже – у шкільній програмі армспорту нема, її учні тренувались на звичайних партах. Серед учасників були і новачки, і ті, для кого армреслінг став хобі.

Спочатку учасники чемпіонату з армреслінгу проходять процедуру зважування. Потім – жеребкування, яке визначає пари супротивників.

Чемпіонат з армспорту в Прилуках провели вперше - на праву руку, у двох вагових категоріях: до 60 та більше 60 кілограмів. Учасників 40, це учні 6-11 класів. Валентина Нагорна  - вчителька фізкультури  2-ї прилуцької школи. На змагання привела 4 своїх учнів.

Валентина Нагорна, вчителька фізкультури прилуцької школи №2 

«Розраховуємо на якийсь результат, вперше будемо. Стола у нас нема – те, що на парті спробували, на тому у нас і виходить Перш за все, це наша гиря, яких дуже мало у школі, це сила рук. Силовими видами ми займаємося  мало, тому що це навантаження - мабуть, перестраховуємося, бо багато нещасних випадків. А дітям бачимо,  що хочеться. Те, що вони ходять в тренажерний зал за своїм бажанням -  це одне, а в школі ми дійсно звертаємо мало уваги , тому що дійсно проблематичний вид»

Євген Янина, учасник чемпіонату

«Я взагалі не збирався взяти участь, але мене просто хлопці покликали підтримати. Потім не вистачало одного хлопця,  і мені довелося. Краще штанги там, гантелі потягати»

Юрій  Желіба армспортом займається давно. Зараз, каже, вимушена перерва – треба готуватись до ЗНО

«Раніше приймав уже участь у армзмаганнях, але приймав серед міста, серед дорослих, а зараз захотів прийняти участь серед школярів, так як навчаюсь в 11 класі. Це цікаво -  ви самі бачите, тут багато підлітків, навіть малих зовсім, початкова школа навіть пробує - дітям це цікаво»

Провести чемпіонат у Прилуках запропонувала чернігівська обласна федерація армреслінгу. Вона існує 2 роки, за цей час на Чернігівщині пройшло близько 10 турнірів.

Віталій Галай, голова чернігівської обласної федерації армреслінгу

   « Чим більше ми задіємо сюди школу, юнацтво, студентів – тим більше розвиватиметься такий вид спорту в нашій області. Бо в інших областях він набагато розвиненіший, ніж у нашій.  То ж ми вирішили для дітей, бо від дітей все йде, вони наше майбутнє»

У командній першості перемогли учні 9-ї школи. Отримали медалі та грамоти.