У Чернігові почалася акція до дня боротьби з меланомою: протягом 2 тижнів перевірятимуть родимки у всіх бажаючих

15:28, 15 кві. 2019
 
У Чернігові почалася акція до дня боротьби з меланомою: протягом 2 тижнів перевірятимуть родимки у всіх бажаючих

До початку акції "Зіграй АКОРД для своєї родимки" о 9-й ранку  у коридорі 2-ї  чернігівської міської лікарні зібралось півтора десятки пацієнтів. Наталія Луньова та Ольга Олійник кажуть – про безкоштовне обстеження, яке  проводять тут до Дня боротьби з меланомою, дізнались із соцмереж, де його анонсувала адміністрація лікарні.

Ольга Олійник, прийшла на обстеження:«Це  захворювання – рак шкіри, дуже небезпечне. Але якщо на ранніх стадіях виявити, то в принципі воно піддається лікуванню. Тому і прийшла, тому що маю дуже багато родимок. Це дуже хороша ініціатива, бо я давно хотіла перевіритися – на вихідних прочитала і вирішила прийти.»

Наталія Луньова, прийшла на обстеження:« Була реклама і я вирішила перевіритись. Бачте, скільки бажаючих людей. Це важливо.»

Триватиме акція від сьогодні і протягом двох тижнів, до 26 квітня.  З  9 до 11 години дерматолог лікарні оглядатиме всіх бажаючих без попереднього запису, за живою чергою. Назвали акцію "Зіграй АКОРД для своєї родимки" через умовну абревіатуру «акорд» - асиметрія, край і кровоточивість, окрас, розмір, динаміка. Це ті ознаки родимки, при зміні яких потрібно іти до лікаря, каже хірург Ярослав Глушак.

Ярослав Глушак, хірург Чернігівської міської лікарні №2:«На ранніх стадіях виліковна. Наші люди звертаються до лікаря, коли вже пізно, в основному. Бо вона дає метастази у головний мозок, у кістки, у печінку .  Огляд простий – найдієвіший метод, і він не вимагає якихось затрат матеріальних. Треба прийти і показатись лікарю – банально.»