Двічі до приймальні нардепа Сергія Березенка викликали поліцію: що там відбувалося

18:51, 10 кві. 2019
 
Двічі до приймальні нардепа Сергія Березенка викликали поліцію: що там відбувалося

Двічі до приймальні народного депутата Сергія Березенка сьогодні приїжджала поліція. Вперше – зранку після анонімного виклику про підкуп виборців. Вдруге – пообіді - поліцію викликали працівники самої приймальні після того, як до них прийшли представники Нацкорпусу.

3 година дня. У дворі біля приймальні народного депутата Сергія Березенка  у Чернігові півтора десятки представників «Нацкорпусу»

Олександр Тарнавський, начальник штабу «Національного корпусу» в Чернігові: «З самого ранку  тут була поліція, з’ясовували чи відбувається підкуп виборців чи ні. Ми приїхали це дізнатись, нас дуже з недобрим настроєм зустріли..працівники штабу Березенка. Закрили кабінети. Під час нашої розмови прийшов чоловік, який стверджує, що отримав 500 гривень, і прийшов другий раз отримати 500 гривень. У нього є якась картка – тридцятник він чи десятник. Він зараз з працівниками поліції пише заяву. При нас сьогодні відмінилась роздача коштів, тому йому відмовили і він через це вирішив написати заяву на цих жіночок.

Дуже багато людей приходить, в основному похилого віку жіночки їх розвертають, поки ми тут знаходимось.»

Вхід до приймальні охороняють патрульні. Заходимо всередину – помічниця народного депутата Сергія Березенка Оксана Прихожай спілкується з поліцейськими. Вони просять вийти з приймальні, поки тривають слідчі дії.

Вхід огороджують сигнальною стрічкою. Через 10 хвилин поліцейські виходять, знімальну групу працівники пускають у першу кімнату приймальні. Володимир Лисенко, який представляється медіа-менеджером громадської приймальні Сергія Березенка, каже – поліція сьогодні сюди приїздила двічі.  Першого разу до приймальні її працівники правоохоронців не пустили.

«Сьогодні з ранку практично паралізована робота громадської приймальні, газети «Панорама», яка тут розташована, громадської організації «Рада розвитку регіону». Тому що спочатку поліція приїхала за надуманим викликом про підкуп виборців. За анонімним дзвінком.»

Про чоловіка, який, як пояснив, прийшов сьогодні до приймальні за грошима, Володимир Лисенко каже так: «На мою думку він взагалі як психічно хворий, от схоже дуже.»

Другого разу поліцію викликали працівники приймальні.

«Після того як о 12 десь поліція поїхала нарешті,  можна було б працювати – прийшла молодь. Перешкоджають роботі приймальні. Зайшли і не виходять.  Довели працівницю до сліз, у неї піднявся тиск. Довелось швидку викликати.»

Поліція відкрила кримінальне провадження після першого виклику до приймальні.

Наталія Реберг, головний спеціаліст сектору комунікації поліції області: «До поліції Чернігова надійшло повідомлення про підкуп виборців у одному з партійних офісів міста. За вказаною адресою прибула слідчо-оперативна група, щоб перевірити отриману інформацію. Офіс був закритий, але згодом звідти почали виходити люди. Чернігівці вже неодноразово викликали до цього приміщення поліцію, тож правоохоронці повинні були перевірити інформацію про ймовірний злочин. Один із чоловіків, який перебував у партійному офісі, злісно перешкоджав роботі поліції. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за статтею 345 Кримінального кодексу України «Насильство щодо працівника правоохоронного органу». Правопорушення карається позбавленням волі на строк до трьох років.

Пообіді поліція вдруге приїжджала за цією ж адресою. Тепер уже за викликом працівників офісу. Зі слів персоналу, невідомі особи перешкоджали їх роботі. Правоохоронці встановили особи всіх відвідувачів, проводиться перевірка.»