Чернігівцям запропонували відчути «Смаки Сумщини»: у Міському палаці культури представники Сумської області презентували фотовиставку під такою назвою та пригощали продуктами і напоями зі свого регіону

19:25, 16 бер. 2019
 
Чернігівцям запропонували відчути «Смаки Сумщини»: у Міському палаці культури представники Сумської області презентували фотовиставку під такою назвою та пригощали продуктами і напоями зі свого регіону

Відчути «Смаки Сумщини» можна було сьогодні у Чернігові. Фотовиставку під такою назвою відкрили у Міському палаці культури. Крім фоторобіт, представники Сумської області підготували для гостей дегустацію продуктів та напоїв зі свого регіону. Все це супроводжувалося грою оркестру Головного управління Національної поліції в Сумській області. На відкритті фотовиставки побували і наші журналісти.

Оркестр Головного управління Національної поліції в Сумській області грає у Міському палаці культури в Чернігові. Саме він відкриває фотовиставку під назвою «Смаки Сумщини». Тут представлено 12 робіт сумської фотохудожниці Наталії Кармазіної. Вона каже: зйомки розпочала у грудні, витратила на них близько місяця.

«Кожен обєкт – це досить складна зйомка. Загалом, на одну фотографію йде день тільки на зйомку. Тому що знімальний час десь із 12:00 до 16:00. Тому що тут йде світло з вікна. У грудні сонце сідає чітко о 16:30. Ось ця фотографія знята о 16:20, ось за нею наступна – о 16:30. Все, більше знімати не можна. Технічно складна зйомка, закрита діафрагма, довгі витримки на штативі. Це така кропітка праця. І, звичайно, надихає сам колір і аромат, і ти переймаєшся цією картинкою. Мені подобається це робити.»

«Смаки Сумщини» сьогодні можна було і побачити, і відчути. Разом із фотографіями сумчани привезли до Чернігова свої автентичні страви.

Марія Литвиненко – головний спеціаліст відділу промоції та туризму Сумської облдержадміністрації: «Це конопляна халва. Вона дуже смачна, навіть тане у роті. Вона натуральна, вона для здоров’я. У нас на сьогоднішній день виготовляють і олію конопляну, і хліб конопляний. Дуже різне у нас є і борошно конопляне, і висівки конопляні. Тобто Сумщина виступає за здорове харчування.»

Також для дегустації пропонували різні сири – із чорним вугіллям, зеленю, горіхами; цукерки із зеленої гречки; мед; баранину; трав’яний чай та медовуху. Саме через смаки можна презентувати свій регіон, каже начальник відділу промоції та туризму Сумської облдержадміністрації Юрій Гладенко.

«Наша територія вона непроста, вона із трьох історичних форматів створена свого часу, це і Сіверщина, і Лівобережна Україна, Гетьманщина, Слобожанщина. Тобто багато різного до нас прийшло. Тому цей формат дозволяє показати, які ми різносторонні. І дуже сподіваємося на те, що чернігівці сприймуть із цікавістю і будуть мати можливість приїхати до нас – пошукати ті смаки, які ми будемо представляти.»

Богдан Демченко – чернігівець: «Найбільше сподобався гарбузовий сік. Я перший раз в житті його куштував. Дуже смачно.»

Світлана Тименко – чернігівка: «Чорний сир, такий незвичайний на вигляд і цікавий за смаком. Коричневий сир і гарбузовий сік. Дуже смачно. В принципі, достойно. Треба куштувати, пробувати.»

Ця фотовиставка безкоштовна, говорить Юрій Гладенко. Побачити її можна до 28 березня.