30-річна графічна дизайнерка та 12-річна фотохудожниця представили свої роботи на заключній зимовій виставці серії «Два в одному»

20:27, 22 лют. 2019
 
30-річна графічна дизайнерка та 12-річна фотохудожниця представили свої роботи на заключній зимовій виставці серії «Два в одному»

Дві виставки в одній сьогодні показали у Чернігівському художньому музеї - роботи дорослої художниці та дитини. Це – заключна зимова виставка творчої платформи «Жива Шафа».

До виставки «Два в одному» - це роботи 30-річної графічної дизайнерки з Києва Дарії Бабченко та фотографії 12-річної чернігівки Марії Янчук. Вона представляє 25 фоторобіт та такі ж листівки. Каже, над оформленням працювала разом з мамою.

Марія Янчук – фотохудожниця: «Ця серія називається «Спогади Майбутнього». Так називається, бо майбутнє слід розглядати як особу. Вона нам іноді дає підказки про те, що буде далі.

Я дуже хочу передати тихий затишок, вони як мені здається всі в одному стилі і мені це дуже подобається.»

Художниця Дарія Бабченко з Києва до Чернігова привезла 10 робіт: 8 картин з серії «ФМ-Галичина» за мотивами однойменної книги  Тараса Прохаська і дві  -  з серії «Чаша». Це була її магістерська робота в Національній Академії образотворчого мистецтва у Києві. Працювала над картинами більш як півроку.

Дарія Бабченко  –  художниця: «Взагалі в цій книзі немає основних героїв, тому ідея була передати це відчуття , тут є біла пляма в роботах, яка подорожує і змінює форму і змінює форму та інформацію, десь крила, десь гори, десь його дідусь. Тому ці роботи такі атмосферні, такі чуттєві і кожен може побачити щось своє.»

Засновниця творчої платформи «Жива шафа» Олена Загребіна    розповідає – проект показує творчість без поділу на дитяче мистецтво та доросле.

Олена Загребіна – засновниця творчої платформи «Жива шафа»: «Показати важливість підтримки дітей саме дорослими, які можуть бути помічниками і людьми, які надихають. Я бачу як діти ростуть, як їх мислення трансформується.

І потім якщо діти бачать, що їх однолітки можуть робити виставки, можуть показувати себе належним чином, це викликає бажання рухатися вперед.»

Завтра в Чернігівському художньому музеї імені Галагана о 14-ій Дарія Бабченко проведе майстер-клас -  покаже що таке гравюра на картоні та розкаже про цю техніку.