Бійці окремого Президентського полку тренуються стріляти на полігоні в Гончарівському

17:36, 22 лют. 2019
 
Бійці окремого Президентського полку тренуються стріляти на полігоні в Гончарівському

Бійці окремого Президентського полку тренуються стріляти на полігоні в Гончарівському Чернігівського району. Це завершальний етап їхніх навчань, які тривають п’ятий тиждень.

Дмитро Лебідь, командир першого спеціального батальйону, готується до початку стрільб. Через рацію йому передають інформацію про умовного противника.

Командир дає команду.

«Затверджую! Вогонь!»

Так розпочинаються тактичні навчання з бойовою стрільбою для окремого Президентського полку, 60 бійців якого п’ятий тиждень тренуються на полігоні у Гончарівському. Дмитро Лебідь розповідає, що вони встигли відпрацювати за цей час.

«Зайняття з індивідуальної підготовки, проведення занять з тактичної підготовки і предметів бойового забезпечення. Після цього у нас проводилися бойові стрільби з відділеннями і бойові стрільби з бійцями взводів.»

За легендою, супротивник рухається в бік Києва. Завдання ось цих бійців – зупинити диверсійні групи, які планують підірвати вишгородську дамбу.

Один із бійців – 26-річний Олексій Чібіряк із Чигирина Черкаської області. Він – стрілець та помічник гранатометника. Має йому допомагати, а також прикривати під час бою. Олексія призвали до армії три місяці тому. Каже: на таких навчаннях вперше.

«Такі конкретні навчання, виїзд на поле, цивілізація – мінімум, чисто польові умови, так це вперше. І стрільби постійно. Ну, життя, в принципі, наближене до того, як буде на лінії фронту на випадок війни. Це конкретно повністю побутове життя: палатки, зима, мінусова температура. Все в палатках – і прийом їжі, і миємося – це все в польових умовах, серйозних.»

Окрім бійців Президентського полку, у Гончарівському зараз тренуються і військові з Чернігова. Цього тижня у них також стрільби.