Мертва риба у Десні, як Чернігів готується до зими, лісівники на прикордонні | 13.09.2024

13 вер. 21:00


Сім тонн мертвої риби зібрали лише за два дні у річці Десна у Чернігові. До збору долучаються не тільки комунальні служби та рятувальники, а й волонтери.

Сума збитків довкіллю через забруднення річок Сейм та Десна станом на 11 вересня становило понад 405 мільйонів гривень. Мова йде про Чернігівську та Сумську області.

Протягом тижня армія РФ завдала трьох ракетних ударів: двома балістичними ракетами "Іскандер-М" із Курської області та однією керованою авіаційною ракетою Х-59/69 з Брянської області. В результаті обстрілу у селі Полісся знищено ангар 20 на 100 метрів, трактор та 200 тонн насіння картоплі.

Готуються до можливих блекаутів і ремонтують пошкоджені бойовими діями мережі. На чернігівських теплогенерувальних підприємствах, ТЕЦ та «ОТКЕ», продовжують підготовку до опалювального сезону.

22 тисячі гривень зекономили на електриці у серпні в Сосницькій лікарні. За словами завгоспа медзакладу, все завдяки сонячній електростанції. Її встановили за рахунок гранту від Німецького товариства міжнародного співробітництва.

Розібрали дах та демонтують стіни, але не можуть завершити роботу без чоловічої допомоги. Волонтери благодійного фонду “Сміливі” допомагають розбирати знищений приватний будинок в мікрорайоні Стара Подусівка у Чернігові.

Кількість тварин у лісах прикордонної Корюківщини з початком повномасштабної війни зросла на 20-30%. На це вплинула заборона на полювання, а також міграція тварин через російські обстріли та лісові пожежі.

Головні події тижня — в дайджесті Суспільного.

Інші випуски
Більше відео