Річниця обстрілу драмтеатру, 15 років з відкриття палацу гетьмана, фермери на прикордонні | 23.08.24

23 сер. 21:00


Встановили стропильну систему, перекрили дах броньованою плівкою та відновили головну глядацьку залу. Так про відновлення облмуздрамтеатру в Чернігові говорить його директор Сергій Мойсієнко. 19 серпня 2023 року російська армія поцілила в центр міста ракетою «Іскандер» – в результаті 7 людей загинуло, понад двісті постраждали.

 

У четвер, 22 серпня, у Батурині, відзначили 15 річницю з дня відкриття палацу гетьмана Кирила Розумовського після реставрації. До Національного історико-культурного заповідника “Гетьманська столиця” приїхав 3-й президент України Віктор Ющенко, саме він був ініціатором реставрації палацу, а робили це державним коштом і за благодійною допомогою найбагатших, на той час, бізнесменів в Україні. Також на річницю приїхав нащадок роду Розумовських Грегор.

 

Близько 24 тисяч гектарів з 68, які до повномасштабного вторгнення обробляли фермерські господарства Семенівської громади, що в прикордонні Чернігівщини не розміновані. Чверть сільгосппідприємств та фермерських господарств припинили свою діяльність — з 92-х 22 уже не працюють. Про це Суспільному розповіла начальниця відділу економіки Семенівської міської ради Тетяна Новик.

Інші випуски
Більше відео