Безплатні дрова для жителів прикордоння, збір урожаю, соціальна маршрутка у прикордонні | 2.08.24

2 сер. 21:00


Менший попит на дрова і нестача працівників. З такими проблемами цьогоріч зіштовхнулася Городнянська філія Держпідприємства «Ліси України».

Як розповів лісничий Моложавського лісництва Віктор Перчак, за перше півріччя 2024 року вони реалізували на 200 кубів лісу менше, ніж за аналогічний період 2023 року.

У 2022 році, після деокупації області, лісгоспу допомогла державна програма, сказав головний інженер філії Олександр Демянцев. Тоді вони отримували за деревину гроші від держави, а дрова безплатно розвозили жителям громади. У 2023 році допомогу людям надавали благодійні фонди, розповів голова громади Андрій Богдан.

Цьогоріч, каже голова громади, вони теж сподіваються на допомогу. Наразі готують списки людей. Але, яка саме це буде допомога і як її надаватимуть, – поки незрозуміло.

На день молотять понад 2 тисячі тонн зерна. На Чернігівщині триває збір врожаю ранніх зернових. Озиму пшеницю вже зібрали, тепер молотять яру.

Про це Суспільному розповів головний технолог відділення Групи “Агротрейд” В’ячеслав Таран. Загалом в області фермери засіяли 256 гектарів ранніми зерновими, і майже 76% врожаю вже зібрали.

Безплатно доїхати з прикордонної Семенівки до райцентру у Новгороді-Сіверському відтепер можна на соціальному автобусі. Для цього потрібно попередньо зареєструватися на рейс.

Головні події тижня — в дайджесті Суспільного.

 

Інші випуски
Більше відео