Обстріл Семенівки, евакуація з прикордоння та електроскутери для соцпрацівниць | 13.04.2024

13 кві. 21:00


Загинула викладачка музичної школи, двоє чоловіків – у лікарні, пошкоджені два десятки будинків у центрі міста та горів притулок для собак. 9-го квітня російська армія двічі обстріляла прикордонне місто Семенівка.

Підопічних стаціонарного відділення терцентру соціального обслуговування евакуюють з прикордонної Семенівки. До Чернігівського геріатричного пансіонату поки що перевезли шістьох самотніх стареньких – вони всі маломобільні.

Держава сплатить агропідприємствам до 80% вартості розмінування полів, а залишок мають покрити самі аграрії.

Кожна четверта тонна картоплі в Україні – з Чернігівщини. Про це Суспільному розповів директор департаменту агропромислового розвитку Чернігівської ОДА Олег Крапивний. За його словами, наразі більшість фермерів готується до посадки картоплі, але є й ті, хто вже стартував.

Дві підозри за статтею «порушення правил безпеки, що призвели до загибелі людей» оголосили у справі загибелі двох айтівців на ставку у туристично-готельному комплексі "Бреч" на Корюківщині.

Одну врятували, іншу не встигли: на Чернігівщині зооволонтери забрали собак від власника, який морив їх голодом. 9-го квітня волонтери громадської організації "Щаслива тварина" з обійстя жителя Носівки Ніжинського району забрали одну дуже схудлу собаку, однак живу, а іншу – вже померлу.

Протікає дах, не працюють ліфти та підтоплює підвал. Мешканці чернігівського гуртожитку у мікрорайоні Бобровиця скаржаться на незавершений ремонт.

Як надавати першу медичну допомогу на полі бою: навчання з тактичної медицини провели для учнів Чернігівського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою.

У Ніжині відкрили нове швейне виробництво. Його запустили за грантові кошти від Програми розвитку ООН «Мери за економічне зростання».

Раніше 1,5 години велосипедом та пішки, а тепер – 30 хвилин на скутері. Соцробітниця Ліна Гончаренко з Охрамієвичів Корюківської громади обслуговує пенсіонерів у своєму селі та ще в одному – селі Лупасове, воно майже за 10 кілометрів.

Головні новини тижня — у дайджесті Суспільного.

 

Інші випуски
Більше відео