Історії журналістів Суспільне Чернігів за кадром

Історії журналістів Суспільне Чернігів за кадром

7 чер. 2023

До Дня журналіста кореспонденти Суспільне Чернігів розповіли історії своєї роботи за кадром. Як журналісти проявляють винахідливість, долають перешкоди та згаходять вихід зі складних ситуацій — читайте далі.

Читайте також: Ексклюзивні марки з підписом Валерія Залужного — нова благодійна лотерея від Суспільне Чернігів

Дар’я Янушкевич

«У Ягідному знімали історію про відбудову за рік після деокупації села. Відновлювати сім будинків взялася Латвійська Республіка. Коли приїхала на зйомку, то латвійці вже поїхали. Побачила як їде автомобіль по бездоріжжю села і вирішила зупинити так, як зупиняють автомобілі, коли шукають попутників у дорогу. Зупинила позашляховик, а з ним до мене вийшов Надзвичайний і Повноважний Посол Латвійської Республіки Ілгварс Клява. Так я записала інтерв’ю, на яке навіть не розраховувала».

Наталія Гоман


«У червні минулого року знімали ремонт даху одного із медзакладів Чернігова. Вилізли з оператором нагору, але Саша (оператор — ред) не міг відзняти загальний план згори, бо між дошками були надто вузькі щілини, камера туди не пролазила. Тому мені довелося просувати голову і руки між дошками, аби зняти ці кадри хоча б на телефон».

Анастасія Лоза

«Взагалі-то, я не боюся висоти… на зауваження від оператора Саші. За три дні до повномасштабного наступу ми поїхали знімати репортаж про укріплення українського кордону з державою-окупантом. Прикордонники запропонували вилізти на 20-метрову спостережну вежу. Саша не хотів, я його вмовила. Він зі штативом та камерою ліз перед мене хиткою конструкцією і тихенько бубнів собі під носа, що більш зі мною знімати не буде. Я сміялася, що все буде добре. Саша зняв крутезних кадрів території росії, а я вперше в житті отримала панічну атаку».

Читайте також: Два проєкти журналістів Суспільне Чернігів — переможці премії «Честь Професії»

Ольга Онищенко

«На вулиці була спека, я легенько одяглася і побігла на роботу, тоді я ще не знала, що мене чекає. Опинилася я в іншому районі разом з правоохоронцями, військовими й ще купою людей — з Десні діставали втоплений танк із трійкою мертвих росіян. Вони там пролежали пів року, тож видовище і сморід був ще той. Редактор мені сказав: “Без стендапу на фоні танку не повертайся!” Тобто мені потрібно було бути в кадрі, а я була у майці з голими плечима. Нічого не лишалося, окрім як роздягти колегу, який відвозив мене з оператором на місце. В кадрі я в чоловічій сорочці, а навпроти мене стояв і посміхався напів оголений колега. Згодом цей матеріал набрав 1,6 мільйона переглядів на ютуб-каналі Суспільне Чернігів». 

Олександра Денисенко

«Минулого тижня я мала включитися в прямий ефір випуску новин, який проводили колеги з Ужгорода. Після того, як я розповіла про подію, ми поспілкувалися зі спікеркою. Тоді я підвела розмову до кінця і замовкла, думаючи, що зараз в ефірі знову з’явиться студія, але у навушнику тиша, я розумію, що я й досі залишаюся в прямому ефірі. Тоді до мене доходить, що ми не домовилися з редактором, на яких словах я закінчую включення. Помовчавши ще деякий час, я видаю: "Ну, в принципі, все". Тільки після того в ефірі з’являється студія. Тоді я ще довго сама з собою сміялася».

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, а також 24 місцеві телерадіокомпанії та супутниковий телеканал Суспільне Новини. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах.

У Чернігівській області — це телеканал Суспільне Чернігів та Українське Радіо Чернігів.

Дивитися Суспільне Чернігів можна в ефірі та онлайн на сайті філії. Оперативні новини шукайте на діджитал-платформах: