Новий благодійний аукціон від Суспільне Чернігів: лот — кабіна збитого російського літака

Новий благодійний аукціон від Суспільне Чернігів: лот — кабіна збитого російського літака

31 сер. 2022

31 серпня об 11:00 на фейсбук-сторінці Суспільне Чернігів стартував черговий благодійний аукціон зі збору грошей на потреби Збройних сил України.

Цього разу лот — частина кабіни російського СУ-34, який збили у небі над Черніговом 5 березня. Розмір — 160х130х40 см. Літаком керував російський пілот Олександр Красноярцев. Частину кабіни для продажу на аукціоні команді Суспільне Чернігів надав 72-річний чернігівець Валерій Зюсько, який забрав її з місця падіння літака.

Стартова ціна —  10 000 гривень.

Читайте також: Прапор Чернігівщини продали на аукціоні за 200 тисяч гривень

Ставки прийматимуть до 16:00 2 вересня під дописом-оголошенням, а переможцем стане той, хто запропонує найбільшу ставку та сплатить її після завершення аукціону. Переможця оголосять 2 вересня після підбиття усіх підсумків аукціону.

Усі зібрані кошти підуть на потреби оперативного командування «Північ». Їх передадуть Благодійному фонду «Рамена» для закупівлі чотирьох автівок, котрі передадуть військовим на передовій.

Читайте також: Прапор Чернігова розіграли в лотереї: скільки грошей вдалося зібрати

Процес закупівлі автівок куруватиме журналіст Суспільне Чернігів Олександр Котенко, якому вже вдалося назбирати на одну автівку для захисників та придбати її.

Раніше Суспільне Чернігів вже продало два прапори Чернігова та Чернігівщини з підписом Головнокомандувача ЗСУ, Президента України Володимира Зеленського на загальну суму у понад 200 тисяч гривень. 

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й канали Суспільного радіо (Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії

У Чернігівській області — це телеканал Суспільне Чернігів та Українське Радіо «Чернігівська хвиля»

Дивитися Суспільне Чернігів можна в ефірі та онлайн на сайті філії. Оперативні новини шукайте на діджитал-платформах: