Бомбардування вулиці Чорновола: що згадують чернігівці, як розслідують злочин. Репортаж Суспільного

Бомбардування вулиці Чорновола: що згадують чернігівці, як розслідують злочин. Репортаж Суспільного

28 лют. 2023

Щонайменше шість авіабомб ФАБ-500 скинув російський літак на житловий масив у центрі Чернігова 2 березня 2022 року. Вони падали на житлові будинки, у двори, на тротуар, де в черзі за ліками стояли люди. Знімальна група Суспільне Чернігів побувала на місці події, поспілкувалася з очевидцями, яким пощастило вижити, та дізналась про розслідування цього злочину.

Читайте також: #Лютий #Опір #Прилуки — новий документальний проєкт Суспільне Чернігів

 

«Бомбардування вулиці Чорновола – це удар, який можна кваліфікувати як воєнний злочин. Центр Чернігова, житловий масив, люди стояли в черзі за ліками в аптеку, а хтось перебував в квартирі, бо вже кілька днів сидів у сховищах і піднявся заварити чай або прийшов провідати родину. Життя людей 2 березня 2022 року о 12:16 забрали 6 авіабомб, які скинули росіяни, —  говорить журналістка Дар`я Янушкевич. — Ми заходили з командою в зруйновані квартири, які скидалися одна на одну одразу після вибуху і бачили залишки сімейних фотоальбомів, спалені дитячі іграшки і речі, за якими вже ніхто і ніколи не повернеться. Важко емоційно бути там і усвідомлювати, що життя людей обірвали в одну секунду. Це воєнний злочин проти цивільного населення в Україні».

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, а також 24 місцеві телерадіокомпанії та супутниковий телеканал Суспільне Новини. Новини про Україну читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах.

У Чернігівській області — це телеканал Суспільне Чернігів та Українське Радіо «Чернігівська хвиля». 

Дивитися Суспільне Чернігів можна в ефірі та онлайн на сайті філії. Оперативні новини шукайте на діджитал-платформах: