Бій на "Епіцентрі", Ніколюк "віджав" блокпост, розгром у Количівці — "Битва за Чернігів" 2 серія

6 гру. 20:00


«Битва за Чернігів» — це трисерійний документальний фільм, героями якого стали лише військові. Це погляд на події лютого-березня 2022 року як професійних воїнів, так і добровольців, як солдатів-новобранців, так і генералів та полковників. На цей момент, це найбільш повна історія оборони Чернігова, знята за спогадами безпосередніх учасників тих подій.

У 2-й серії ми розповімо про таке: — Бій на гіпермаркеті "Епіцентр": як бійцям ЗСУ вдалося взяти в полон російського комбата Щьоткіна; — Росіяни обходять Чернігів із заходу: чому вони намагалися знищити позицію "Спарта"; — Чернігівська "Чорнобаївка": чому цієї слави набуло село Шестовиця і скільки там знищили росіян; — "Віджатий" блокпост та засідка: як генерал-майор Ніколюк воював з росіянами в Ягідному; — Спроби оточити Чернігів: як російську армію розгромили у Количівці; — Бої за Лукашівку: як загинули брати росіяни Бутусіни, які воювали на стороні України.

Автор – Андрій Тіток. Редакторка – Алла Скорик. Оператори – Микола Іванчик, Олександр Поліщук, Роман Закревський. Монтаж – Дмитро Сахон. Знімальна група висловлює вдячність оперативному командуванню «Північ», чернігівському полку Нацгвардії та 119 бригаді тероборони за допомогу в організації зйомок. Окрема подяка – Запорізькій філії АТ "НСТУ".

Інші випуски
Більше відео