«Летіла в небі чорна птаха» чернігівки Анни Біленької

5 лип. 7:10


Дебютний роман «Летіла в небі чорна птаха» представила чернігівка Анна Біленька. Спочатку це був психологічний експеримент, над яким працювала Анна, опитавши дві сотні людей з різних країн про їхні страхи.

«Не важливо, скільки тобі років, який у тебе гендер, з якої ти країни – ми всі боїмося приблизно одного і того ж. Ми боїмося смерті, боїмося беззмістовного життя і ми боїмося втрати близьких. Тобто це все про любов», - в ефірі Українського радіо: Чернігівська хвиля розказала Anna Bilenka. Три історії, які відгукнулись у її душі найбільше, лягли в сюжет роману.

«Це були анонімні опитування. Я одразу домовлялася, що ніяка особиста інформація нікуди далі не піде, але історія і емоції, які вони принесли (це було щиро, глибоко і не завжди приємно – скоріше боляче), будуть використані в есеї або деінде. І ці люди були згодні. Це ефект випадкового супутника десь у потязі, де з тобою діляться історією і знають, що навіть якщо ти її десь розкажеш, то ти її розкажеш, пропустивши через себе, змінивши так, як ти її відчув. І, можливо, ця історія когось на щось надихне, можливо, принесе якісь думки», - каже Анна Біленька.

Ведуча: Лілія Духно

Слухайте «Українське радіо: Чернігівська хвиля»:

📻 Чернігів – 98,2 FM,

📻 Ніжин – 92,2 FM,

📻 Прилуки – 105,7 FM,

📻 Бахмач – 91,5 FM,

📻 Новгород-Сіверський – 101 FM,

📻 Холми – 106,1 FM,

📻 Сосниця – 103 FM,

📻 Короп – 101,6 FM,

📻 Варва – 104,4 FM,

📻 Мена – 88,1 FM,

📻 Сновськ – 103,8 FM,

📻 Козелець – 88 FM.

Наживо в Інтернеті: https://cn.suspilne.media/live

Інші випуски
Більше відео