Які загрози існують для виробників органічної продукції?

21 кві. 17:20


6 квітня цього року Інформаційно-аналітичний портал АПК України опублікував інформацію, за якою загальна площа сільськогосподарських земель з органічним статусом та перехідного періоду склала близько 468 тис. га, це 1,1 % від загальної площі земель сільськогосподарського призначення України. 7 квітня цього року Кабінет Міністрів України вніс зміни до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для фінансової підтримки сільгосптоваровиробників. Йдеться і про державну підтримку виробників органічної сільськогосподарської продукції. 13 квітня Федерація органічного руху України спільно з Міністерством розвитку економіки в режимі оn-line провели круглий стіл «Підтримка органічного виробництва в Україні: механізм 2021 року та нові перспективні напрямки». Микола Мисник,керівник фермерського садівничого господарства «Золотий Пармен» з Чернігівщини, говорив про необхідність ведення діалогу з народними депутатами, аграрним комітетом Верховної Ради України, аби зберегти статус органічних земель у зв’язку із запровадженням ринку землі. 15 квітня Інформаційно-аналітичний портал АПК України посилався на заступника міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тараса Висоцького. Він сказав, що на розвиток органічного виробництва цього року планують виділити 50 млн грн.

Фінансову підтримку надаватимуть у розмірі 5 тис. грн на 1 га оброблюваних угідь (не більше 20 га на господарство) та на 1 голову великої рогатої худоби. Також аграріям будуть відшкодовувати до 30% вартості витрат на проведення сертифікації органічного виробництва. У Чернігівській області працюють 12 виробників органічної продукції, і це здебільшого фермерські господарства.

 

Гості:

Анатолій Москаленко – директор ІСМАВ НААНУ;

Микола Мисник – директор ФСГ «Золотий Пармен».

Телефоном: Валерій Зуб – народний депутат України;

Олена Ячна – начальниця відділу продовольчої безпеки, переробки та маркетингу сільськогосподарської продукції Департаменту агропромислового розвитку ОДА.

Ведуча: Ірина Воробей.

 

Слухайте «Українське радіо: Чернігівська хвиля»:
📻 Чернігів – 98,2 FM,
📻 Ніжин – 92,2 FM,
📻 Прилуки – 105,7 FM,
📻 Бахмач – 91,5 FM,
📻 Новгород-Сіверський – 101 FM,
📻 Холми – 106,1 FM,
📻 Сосниця – 103 FM,
📻 Короп – 101,6 FM,
📻 Варва – 104,4 FM,
📻 Мена – 88,1 FM,
📻 Сновськ – 103,8 FM,
📻 Козелець – 88,0 FM.
Інші випуски
Більше відео