UA: ЧЕРНІГІВ покаже мистецький проєкт «Litania Океану»

UA: ЧЕРНІГІВ покаже мистецький проєкт «Litania Океану»

5 бер. 2021

У неділю, 7 березня, о 19:00 на телеканалі UA: ЧЕРНІГІВ вийде телевізійна версія мистецького проєкту «Litania Океану».

На глядачів чекає незвичне поєднання джазової музики та літератури. «Litania Океану»  — це ситуативна джазова імпровізація та літературний символізм на основі Першої пісні з прозової поеми «Пісні Мальдорора» французького поета-романтика XIX сторіччя графа Лотреамона. Реалізували проєкт режисер і актор Олександр Лаптій та музиканти, відомі за роботами у складі джаз-бенду «BissQuit», — Володимир Балаба, Нікіта Гірня, Дмитро Теребун та Богдан Ярошенко.

«Litania Океану» — річ насправді глибинна, цікава. Телевізійна версія — прекрасна нагода для тих, хто не матиме змоги потрапити до зали філармонійного центру, побачити «Litania Океану» на екрані і ще раз переконатися, які у нас є талановиті люди. Митці скучили за роботою, а ми скучили за їхніми виставами і творчими експериментами. Хотілось би, щоб під час перегляду люди зупинилися на 40 хвилин, замислилися, і щоб кожен зрозумів щось своє», — говорить продюсер UA: ЧЕРНІГІВ Артем Шелковий.

«Litania Океану» вперше презентували 20 липня 2019 року на сценічному майданчику в дворику обласного філармонійного центру Чернігова. Восени того ж року «Litania Океану» показали на сцені обласного філармонійного центру, а перед цим представили учасникам наукового семінару «Літературне музикування ІІ» у Львові.

У телевізійній версії мистецький проєкт постане в новому настрої, в тому числі завдяки співпраці з відомим майстром світла, начальником електроосвітлювального відділу київського Театру на Подолі Максимом Музирою.

Переглянути «Litania Океану» можна буде в ефірі UA: ЧЕРНІГІВ, онлайн на сайті телеканалу та на ютуб-каналі Суспільне Чернігів.